Wim Henderickx 'Inner Life'

Muziektheater Transparant / Hermes Ensemble / Nemø ensemble / Vocaal Ensemble Markant
Hedendaags gecomponeerd, Muziektheater

za 09 november, 19:00-20:00

Theater aan de Parade Pleinzaal
Wim Henderickx 'Inner Life'

Voor de in 2022 overleden Vlaamse componist Wim Henderickx is muziek het gedroomde vehikel voor een spirituele reis. Musici, publiek en componist maken deel uit van een intense luisterervaring. Zijn compositie Inner Life (2022) is te beschouwen als muzikaal testament. Muziektheater Transparant en het Hermes Ensemble slaan nu de handen ineen voor Henderickx’ louterende klankreis. 

Zijn Inner Life is evenzeer een compositie als een alchemistische formule – of een spel. Het is een recept voor een artistiek experiment waaraan alle mogelijke muzikale persoonlijkheden en groepen kunnen deelnemen. De open partituur heeft een duur van zeven maal zeven minuten, voor een basisbezetting van zeven ‘ingewijden’. De partituur is deels doorgecomponeerd, deels open. Op sommige plaatsen precies genoteerd, op andere plaatsen grafisch weergegeven. 

Een uitvoering van Inner Life is altijd anders. Onder muzikale leiding van Diederik Glorieux gaan Hermes en Nemø ensemble aan de slag met de zangers van Vocaal Ensemble Markant, basketballers en blazers vanuit de hele stad. Al deze mensen komen samen in dit nomadisch concert. Reizend langs verschillende locaties in Theater aan de Parade ontmoet het publiek een steeds veranderende groep performers. In de handen van Transparant, Hermes, Nemø en alle performers belooft deze versie van Inner Life een luisterrijk spektakel.

Let op: het publiek maakt een wandeling langs verschillende ruimtes van Theater aan de Parade gedurende een uur. Voor mensen die moeilijk ter been zijn of niet lang kunnen staan is het verzoek om contact op te nemen met ons via info@novembermusic.net. 

In samenwerking met Musica en Transit Festival Leuven.

In het kader van Sounds Now. Co-funded door het Creative Europe programma van de Europese Unie.

 

Programma

Wim Henderickx - Inner Life

Muziektheater Transparant
Diederik Glorieux - muzikale leiding 
Bart Celis - sound design 
Jorrit Tamminga - soundscape
Aïda Gabriëls - eindregie
Peter Quasters - scenografie, licht
Kevin Voets - dramaturgie
Hermes Ensemble
Nemø Ensemble 
Vocaal Ensemble Markant o.l.v. Bernhard Touwen
Diverse musici uit 's-Hertogenbosch en omstreken

Wim Henderickx - korte docu