FAQ Saturday (Clubnight included)

faust / Xiu Xiu / Keith Fullerton Whitman / Space Is The Place invites
Soundscapes & Electronics

za 09 november, 19:30-23:00

Diverse locaties

FAQ Saturday (Clubnight included)

FAQ is een meerdaags festival voor elektronische muziek dat plaatsvindt op diverse locaties in 's-Hertogenbosch. Tijdens FAQ hoor je de veelzijdigheid van elektronische muziek, variërend van elektro-akoestisch tot de meer club georiënteerde genres. Zowel zitconcerten als een clubnight staan op het programma met optredens van grensverleggende componisten uit de vroege dagen van de elektronische muziek alsook van die nieuwe generatie muzikanten. Sinds 2021 hebben FAQ Festival en November Music de krachten gebundeld. 

De van oorsprong Amerikaanse groep Xiu Xiu resideert momenteel in Berlijn. Jamie Stewart en Angela Seo vormen sinds 2009 de vaste kern. Ze maken een mix van avant-pop, kunstig georkestreerde rock, synth-pop en noise. Wat doet denken aan een variatie aan artiesten zoals Liars, Grouper en Deerhoof. 

Sinds 2015 organiseert Space is the Place (SITP) vooruitstrevende en avontuurlijke concertreeksen. Met Amsterdam als thuisbasis cureerde SITP ruim 1000 concerten met de nadruk op jazz en geïmproviseerde muziek. Tegelijkertijd vormt SITP een creatieve broedplaats die de scene stimuleert, ook door genres en disciplines te kruisen. Reden om voor deze editie van FAQ Festival SITP één van de zalen te laten cureren met een doorlopend programma rondom geïmproviseerde muziek en elektronica. Met onder andere Jacob Maskell-Key, Raphael Vanoli & Richard van Kruysdijk, Ibelisse Guardia, Ferragutti, DJ Sniff, Mola Sylla en OJ Hoogland.

faust opgericht in 1971 is bekend als een van de meest progressieve muziek formaties uit die tijd. Ze zijn een van de grondleggers van het genre dat uiteindelijk bekend zou worden als Krautrock.

Keith Fullerton Whitman is een componist en artiest gevestigd in Fort Greene, Brooklyn. Aanvankelijk was hij vooral actief in de vrije geïmproviseerde en elektronische muziek, maar de afgelopen twintig jaar heeft hij zich verdiept in het creëren van algoritmische muziek en generatieve systemen. Op FAQ Festival speelt Keith Fullerton Whitman zijn werk Playthroughs.

FAQ Festival Saturday Clubnight

De Schuurman (Dj-set)
De Haagse Gilermo Schurman treedt met zijn moderne take op bubbling in de voetsporen van zijn oom DJ Chippie (een van de oprichters van het genre). Hij versmelt bekende bubbling ritmes met rap- en R&B-samples en trance-synths, en geeft zijn muziek uit op het befaamde Nyege Nyege label. 

Nèna (Dj-set)
De Amsterdamse Nèna brengt haar ruimdenkende benadering van clubmuziek richting 's-Hertogenbosch. Nèna staat bekend om haar eclectische selectie van dancehall, reggaeton, rollende techno en percussieve elektronica.

More to be announced! 

Programma

Xiu Xiu
Keith Fullerton Whitman
faust
Space Is The Place invites met onder meer Jacob Maskell-Key, Raphael Vanoli & Richard van Kruysdijk, Ibelisse Guardia, Ferragutti, DJ Sniff, Mola Sylla en OJ Hoogland.

Keith Fullerton Whitman