Annemijn Rijk / Aura Bouw / Theun Mosk

Yellow Horizon
Muziek & dans

vr 08 november, 20:15-21:10

Verkadefabriek Kleine Zaal
Annemijn Rijk / Aura Bouw / Theun Mosk

Ondergedompeld worden in een totaalervaring. Met haar multidisciplinaire project Yellow Horizon verlegt choreograaf en theatermaker Annemijn Rijk letterlijk haar horizon. De in Breda opgegroeide choreografe Annemijn Rijk heeft een eindeloze fascinatie voor de communicatieve kracht van het menselijk lichaam.  “Ik wil verhalen vertellen waarbij ik niet wegduik voor de schaamte. Met mijn voorstellingen, installaties en films hoop ik een bewustwordingsproces op gang te brengen waarin plek is voor pijn en traumatische ervaringen. Troost en herkenning kan uiteindelijk tot verandering leiden”, vertelt ze hierover. 

Voor haar nieuwe voorstelling Yellow Horizon gaat ze een samenwerking aan met componist Aura Bouw en scenograaf Theun Mosk. Voor Yellow Horizon onderzoeken ze de principes van ruimtelijke, zintuiglijke en fysieke desoriëntatie. Hun ervaringstheater zet de zintuigen op scherp, waarbij er een spel met licht, geluid, adem en perspectief wordt gespeeld. “Als de vertrouwde manier waarop je de wereld waarneemt even wegvalt, ontstaat er ruimte voor nieuwe perspectieven, voor nieuwe mogelijkheden of oplossingen”, benadrukt Rijk. De bezoeker wordt onder meer op sleeptouw genomen door danseres Noemi Calzavara, mimespeler Niels van Heijningen en actrice Sofie Porro.

Annemijn Rijk wordt gezien als een van de meest interessante jonge makers van dit moment. Componist Aura Bouw maakte enkele jaren geleden deel uit van de Music Hub Brabant. Theun Mosk is vooral bekend door zijn samenwerking met Boukje Schweigman.

In samenwerking met de Verkadefabriek.

Programma

Annemijn Rijk - choreografie
Aura Bouw - compositie
Theun Mosk - scenografie 
Sofie Porro, Niels van Heijningen, Noemi Calzavara - performers