Nadar Ensemble

Michael Beil - Hide to show
Hedendaags gecomponeerd

zo 17 november, 20:00-21:15

Verkadefabriek Grote Zaal
Nadar Ensemble

November Music 2024 sluit af met een heerlijk ontregelende luister- en kijkervaring. Het Belgische Nadar Ensemble brengt de spectaculaire voorstelling Hide to show van de Duitse componist Michael Beil. Het avondvullende werk was al een succes op festivals als Maerzmusik Berlin en Festival 20-21 Leuven. Nadar voerde eerder werk uit van Beat Furrer, Stefan Prins, Simon Steen-Andersen en Jennifer Walshe.

In zijn multidisciplinaire concertfantasieën zoekt Michael Beil naar de gouden sleutel tussen live video, elektronica en een eigentijdse instrumentale klankwereld. Daarbij vindt hij inspiratie in de dagelijkse concertpraktijk, de eigenaardige gebruiken van musici en het absurdisme van theater. Beil werkt nauw samen met musici, met wie hij een werk ook nauwgezet samen ontwikkelt. 

Vaak verwijst Beil naar het rijke muzikale verleden, waarbij relativerende humor en speelse invallen de boventoon kunnen voeren. Het publiek ziet het creatieve, muzikale proces van Beil en zijn musici voor de ogen en oren ontrafelen en weer samenkomen. In Hide to show nemen Beil en het Nadar Ensemble het publiek mee in een hilarisch spel van verbergen en onthullen, van realiteit en illusie, van musiceren of net doen dat je musiceert, en van live en virtueel. Laat je overmeesteren door een rollercoaster van beelden, muziek, 1980’s New Beat, Finse-Japanse polka’s en spetterende dansmoves. 

Nadar Ensemble werd in 2006 opgericht door enkele jonge muzikanten, met als doel om hedendaagse muziek te brengen. Die naam verwijst naar de Franse schrijver, fotograaf, journalist en ballonvaarder Gaspard-Felix Tournachon, die het pseudoniem Nadar gebruikte. Cellist Pieter Matthynssens en componist Stefan Prins zijn beiden artistiek leider van het Ensemble, dat focust op werk van jonge nationale en internationale componisten.

Programma

Michael Beil - Hide to show

Nadar Ensemble
Katrien Gaelens - fluit
Yves Goemaere - percussie
Winnie Huang - viool
Pieter Matthynssens - cello, artistieke leiding
Elisa Medinilla - keyboard
Thomas Moore - trombone

Michael Beil - concept, compositie, video, staging
WARPED TYPE - live visuals, stage design
Barbara Galli-Jescheck - choreografie
Charlotte Triebus - tekst
Veerle Vervoort - productie
Stefan Prins - artistiek directeur

Co-production: Concertgebouw Brugge, deSingel. 
Supported by Kunststiftung NRW. 
Commissioned by Concertgebouw Brugge & Nadar Ensemble, with the support of Ernst von Siemens Musikstiftung.

Nadar Ensemble - Hide to Show (trailer)