Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
Een menselijk gezicht bezit oneindige uitdrukkingskracht. Aan de hand van iemands gelaatstrekken of de vorm van het hoofd wist de mens allerlei karakteroordelen (en vooroordelen) te destilleren. Ten bate van reclamedoeleinden worden bijvoorbeeld de emotionele reacties op de gezichten van consumenten door computers gemeten.
 
Voor de Nederlands/Cypriotische componist Yannis Kyriakides vormen het gezicht en de gelaatsuitdrukkingen een eindeloze bron van fascinatie. Zijn gloednieuwe compositie Face voor het vrouwenkwartet Electra is een multimedia-compositie voor stem, viool, blokfluiten, live elektronica en video. Kyriakides werkt hiervoor nauw samen met de Nederlands/Duitse beeldend kunstenaar en fotograaf Johannes Schwartz. In de voorstelling wordt onder meer gebruik gemaakt van de foto’s die Schwartz maakte van de unieke collectie van de Nederlandse antropoloog Kleiweg de Zwaan, hypermoderne 3D prints en teksten van Edgar Allen Poe en Charles Baudelaire. Kyriakides creëert een zinderende score voor ELECTRA waarbij de klanken van het kwartet worden gedubbeld en gereconstrueerd. 
 
ELECTRA bestaat uit vier powerdames die hun sporen in de eigentijdse muziek ruimschoots hebben verdiend, namelijk Diamanda Dramm (viool), Susanna Borsch (blokfluit), Michaela Riener (sopraan) en Saskia Lankhoorn (piano).
 
Programma

Yannis Kyriakides - Face*

* Wereldpremière

Ensemble Electra

Bekijk & luister