• Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  11:30 - 12:00
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  16:30 - 17:00
  Koop ticket
Het stromen en zingen van het bloed. De Duits/Nederlandse sopraan Cora Schmeiser is gefascineerd door het verhaal van bloed als ultieme levensbron. De middeleeuwse abdis Hildegard von Bingen (1098-1179) bezong het spiritueel zingende bloed al in de gelijknamige hymne Vox Sanguinis. In haar indringende uitvoeringen weet Cora Schmeiser een perfect verbond te smeden tussen eigentijdse muziek en eeuwenoude mystiek.
 
Op haar laatste cd hier und dort combineert Schmeiser werken van John Cage en Georges Aperghis met Middeleeuwse muziek. Haar nieuwste zangperformance Vox Sanguinis steunt op een muzikale basis gecomponeerd door Anne Wellmer waarin ook korte composities van vijf eigentijdse componisten zijn ingebed: Aliona Yurtsevich, Boudewijn Tarenskeen, Giuliano Bracci, Lukas Simonis en Kate Moore.
 
Cora Schmeiser zelf staat centraal als performer en zangeres. Ze voert het publiek langs de mysterieuze wegen van het bloed en onderwijl horen we de meest uiteenlopende magische muziek voorbijstromen. Door gebruik te maken van de prachtige architectuur van de kapel, rituele handelingen, en kleur én geur schept theatermaker Geerten Ten Bosch een sfeer die het publiek even uit het alledaagse tilt. 
Bekijk & luister