Prijs
€ 14.00
Korting
€ 7.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal

Als er één periode is waarin singer-songwriters, dichters en componisten hun ziel willen blootleggen dan is het wel tijdens de afgelopen crisis. De apartste en bijzonderste gevoelens maken zich van ons meester. Angst, hoop, saamhorigheid en vertwijfeling; het woelt allemaal naar boven. Gevoelens die in alle kleurnuances en klankschaduwen bezongen kunnen worden.

Het ensemble VONK vroeg drie veelbelovende schrijvers nieuwe teksten te schrijven. Onder hen bevinden zich dichters Kayo Chingonyi (UK/ZM) en Nancy Campbell (UK) en de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III. Het resulterende Songbook of rare feelings vormt de basis voor nieuwe composities van Kate Moore (Ned/AU), Morris Kliphuis, Remy Alexander en Nicoline Soeter. Daarbij gaat het eigentijdse gecomponeerde kunstlied een spannend huwelijk aan met de indie-popsong. De cyclus wordt nu voor de eerste maal in zijn geheel uitgevoerd tijdens November Music 2021.

Eerder was VONK al succesvol met een songproject dat uitmondde in het album Who’s arm is that? en een binnen- en buitenlandse tournee. Open-minded en grensverleggend bouwt het vanuit Tilburg opererende ensemble sinds de oprichting in 2015 aan nieuw repertoire. VONK geeft opdrachten aan componisten en werkt samen met theatermakers en schrijvers. Het ensemble bestaat uit artistiek leider Nicoline Soeter, sopraan Rianne Wilbers, saxofonist Tom Sanderman, klarinettist Erwin Muller en slagwerker Reggy van Bakel.

Programma

Remy Alexander - The novice
Remy Alexander - This Cup
Remy Alexander - Humility
Nicoline Soeter - What’s left cannot be spoken
Nicoline Soeter - Privilege
Kate Moore - Red sky at morning/ sailor’s warning
Kate Moore - Red sky at night/ sailor’s delight
Kate Moore - I disappear
Morris Kliphuis - Speech Is Mine
Morris Kliphuis - Happen(ed)ing


VONK

Bekijk & luister