Prijs
€ 0.00
 • Datum
  zo 26 mei 2019
  Tijd
  13:30 - 14:00
 • Datum
  zo 26 mei 2019
  Tijd
  14:30 - 15:00
Links
Als klein meisje voelde Frederieke Saeijs zich al onweerstaanbaar aangetrokken tot de klank van de viool. Haar huidige viool (Pietro Guarneri) zag het levenslicht reeds in 1725 en zal, mits hij zorgvuldig behandeld wordt, nog honderden jaren kunnen klinken in de handen van zijn vele bespelers. In het hier en nu dient het instrument als een vergrootglas van Frederiekes innerlijke, muzikale stem. Samen bewegen ze door het leven, als echte maatjes. 
 
Altviolist en componist Oene van Geel wilde al jaren een werk voor haar schrijven en samen met danseres/choreografe Heather Ware maakte hij met Boog voor Frederieke Saeijs een ode aan de schoonheid van de vioolkunst en de boog van een mensenleven. Elk leven kent ontdekking, groei (door vallen en opstaan), volwassenheid, ouderdom (wijsheid) en uiteindelijk aftakeling. Al deze fases worden begeleid door een oneindig breed scala aan emoties. De viool reist in Boog mee met Frederieke langs dit pad.
 
Frederieke Saeijs heeft een internationale concertcarrière opgebouwd, helemaal na het winnen van de prestigieuze Internationale Vioolcompetitie Long-Thibaud in Parijs. Heather Ware en Oene van Geel geven samen kop en staart aan deze unieke performance, met in het middelpunt vioolvirtuoos Frederieke Saeijs die haar muze een eerbetoon brengt met klankpoëzie, wervelende beweging en uiteindelijk verstilling. 
 
Programma
Compositie
Oene van Geel - Boog
 
Uitvoering
Frederieke Saeijs - viool, beweging
Oene van Geel - compositie, beweging
Heather Ware - choreografie, dans

 
Gratis voor museumbezoekers (museumjaarkaart geldig)