• Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  14:30 - 15:00
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  16:00 - 16:30
  Koop ticket

Maffe combinaties van delicate, kwetsbare instrumenten. Van een duet tussen twee steel-string gitaren tot een kamerkwintet met strohviool. De meeste ensembles branden er hun vingers niet aan. Laat dat dan maar aan het nog jonge Belgische Tiptoe Company over. Musici die op kousenvoeten door het onontgonnen landschap van de hedendaagse compositie schrijden.

Tijdens de Kunstmuziekroute brengen de vijf leden van Tiptoe Company een dubbelprogramma met verstilde werken van de Brabantse Nicoline Soeter en Tim Mariën uit België. Louterende luistermuziek die in je in alle rust tot je moet nemen. Zoals het nieuwe werk voor altviool, gitaar en contrabas, Light Refractions van Nicoline Soeter.

Tim Mariën werkt nauw samen met Tiptoe en hij kent alle ins en outs van het ensemble. Mariën speelt graag met aparte stemmingen, zoals zijn grote voorbeeld Harry Partch. Van zijn hand klinken Universal Strumming voor twee steel-string gitaren en een nieuw stuk voor strohviool, gitaar, harp, cello en contrabas. Muziek die je tot in de puntjes van je tenen zal voelen.

I.s.m. Transit Festival (B)