Prijs
€ 8.00
Korting
€ 5.00 / 4.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
  • Datum
    di 8 nov. 2016
    Tijd
    18:45 - 20:00
    Uitverkocht

De Amerikaanse verkiezingen bereiken in deze week hun kookpunt. Gedenkwaardige momenten voor de geschiedenisboekjes. Wordt het good old Hillary of toch de onvoorspelbare volksmenner Trump? De Amerikaanse mediatitanen draaien op volle toeren. Componist Jacob ter Veldhuis (JacobTV) is gek op de bruisende hectiek van het Amerikaanse medialandschap. In zijn reality opera The News verklankt JacobTV de waan van alledag en de rol van de media. In een niet te stuiten tempo rolt het allemaal voorbij: van hitsige politici tot televangelisten, van aanstellerige filmsterren tot zelfingenomen tv-journalisten. Een stroom aan nieuws die tijdens de laatste verkiezingsweek recordhoogtes gaat bereiken. Meer up to date had The News van JacobTV niet kunnen zijn.

“Niets is wat het lijkt, alles is gemanipuleerd – nieuws is infotainment, is vermaak geworden”, meent de componist. Zijn muziektheatervoorstelling speelt zich af in een televisiestudio, een newsroom. Twee presentatrices brengen het nieuws onbewogen, maar de schijn bedriegt. ‘Een adembenemende collage van televisienieuws in een geestige en schrijnende opera’, schreef de Volkskrant over een eerdere uitvoering.

f.c. Jongbloed brengt op deze Amerikaanse verkiezingsavond een actuele versie van The News op de planken. Het Tilburgse ensemble van getalenteerde Fontys-muziekstudenten staat onder leiding van componist en gitarist Aart Strootman.

In samenwerking met Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg.

Programma

JacobTV - The News

f.c. Jongbloed o.l.v. Aart Strootman

Bekijk & luister