Prijs
€ 18.00
Korting
€ 15.00 / 9.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Atrium
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  13:30 - 14:00
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  15:00 - 15:30
  Koop ticket

Tien muzikale miniaturen voor zesentwintig verschillende blokfluiten. Het Amsterdamse blokfluitkwintet Seldom Sene wacht een ware krachtmeting tijdens deze première. Componiste Aspasia Nasopoulou schreef een nieuwe compositie voor het gerenommeerde blokfluitkwintet. Zij baseerde zich daarbij op de voor-Aristotelische theorie van ‘dipolen’ die als basisprincipes van alle elementen gelden. Een tuin van bewegende en trillende automaten vormt het decor waarin het kwintet moet laveren tussen allerlei dipolen als goed/slecht, gewoon/vreemd, vrouwelijk/mannelijk, stilstand/beweging, licht/duister en vierkant/rechthoekig.

Het kwintet wordt in elke miniatuur aangevuld en uitgedaagd door Vijf Vrije Aerofonen. Nieuwe windinstrumenten die speciaal voor dit stuk zijn ontwikkeld door klankkunstenaar Horst Rickels en vormgever Ernst Dullemond. De Vijf Vrije Aerofonen verklanken eenvoudige en eenduidige principes, haast primitief, tegenover de doorontwikkelde en technische perfectie van de blokfluiten.

De muziek van Nasopoulou heeft een eigen taal en stijl die poëtisch, expressief, krachtig en toch toegankelijk te noemen is. Haar Nachtwerk, uitgevoerd door DoelenKwartet en Micha Hamel was ook te horen tijdens November Music 2014. Blokfluitkwintet Seldom Sene werd in 2009 opgericht door vijf musici met een gezamenlijke hartstocht voor het spelen in een blokfluitconsort. Voor hun concerten gebruiken ze meer dan vijftig verschillende renaissance-, barok- en moderne blokfluiten. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij Fonds Podiumkunsten.

Definitieve tijden worden later bekend gemaakt.

* Geen in- en uitloop tijdens dit concert.

Programma

Aspasia Nasapoulou - Ten Dipoles

Seldom Sene

Bekijk & luister