Een duizendpoot onder de slagwerkers. De Bulgaars/Nederlandse percussioniste Tatiana Koleva is een absolute virtuoos op de marimba. Continu pusht ze componisten om nieuw werk voor het slagwerkinstrument te schrijven. In het verleden heeft ze al samengewerkt met Louis Andriessen, Klaas de Vries en David Lang. Nu komt ze naar November Music met een marimba-recital tjokvol gloednieuw werk voor marimba. Muziek die in nauwe samenwerking met de componisten tot stand is gekomen. Componisten die het liefst ook hun eigen muziek uitvoeren.

Koleva speelt premières van Florian Magnus Maier, Corrie van Binsbergen, Keyla Orozco, Albert van Veenendaal en Hikari Kiyama. De laatste componist levert een bijzondere bijdrage. Samen met Kiyama werkt Koleva aan een imposante ‘ratel’-installatie waarin haar unieke slagwerkperformance zal plaatsvinden. Speciale gast is zanger Han Buhrs met wie Tatiana al jaren samenwerkt.

Koleva over haar soloprogramma: “Songs for Marimba hoeft niet per se lief en zoet te zijn, de muziek kan werkelijk alle kanten opschieten en liederen kunnen zachtjes gefluisterd worden of juist keihard worden uitgeschreeuwd.” 

Lees meer

Programma
Florian Magnus Maier - Soleá 
Corrie van Binsbergen - Dancing on a glass sealing
Keyla Orozco - Marimba de Júcaro Amarillo
Albert van Veenendaal - Lullaby / The Door
John Cage - In A Landscape (1948), arr. T. Koleva
Hikari Kiyama - Octapas 
Tom Waits -  Johnsburg. Illinois, arr. Wobbe Kuiper
Bekijk & luister