Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Babel
Zaal
Pleitzaal
Het Stolz Quartet laat de tijd even stil staan. Het veelzijdige kamerensemble presenteert een speciaal geënsceneerd concert rond twee wereldpremières van de Nederlandse componisten Jan van de Putte en zijn leraar Klaas de Vries. Eigenzinnige componisten die beiden een magnifiek spel met tijd, stilte en concentratie kunnen spelen.
 
Dit concert gaat over twee kenmerkende elementen uit de Japanse cultuur. Aan de ene kant de bedachtzame traditie van de haiku's van Bashō, waarin elk moment zo nauwkeurig mogelijk wordt beschreven. Met maar een paar woorden wordt alles gezegd wat je moet weten. Aan de andere kant wordt het stadsleven geplaatst, dat in een steeds hogere versnelling lijkt te gaan. De twee nieuwe composities van Klaas de Vries en Jan van de Putte zetten deze twee werelden op geraffineerde wijze tegenover elkaar. 
 
Het Stolz Quartet heeft een unieke kamermuziekbezetting en bestaat uit Marieke Schut (hobo), Lisa Eggen (altviool), Jellantsje de Vries (viool) en Doris Hochscheid (cello). De Nederlands/Japanse theatermaker Kenzo Kusuda - die eerder samenwerkte met Boukje Schweigmann, Emio Greco en Dogtroep - zorgt voor de subtiele choreografie.
 
 
Programma
Klaas de Vries – Een naakte ruiter
Jan van de Putte – Nieuw werk
 
Bekijk & luister