Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Muziek maken voor de Oscar-winnende film The Revenant, optreden met muzieklegende Terry Riley of een onderonsje met Radiohead-gitarist Jonny Greenwood. Voor Stargaze uit Berlijn kan het allemaal. Een van de meest avontuurlijke Europese ensembles komt met een exclusief premièreprogramma naar November Music. Stargaze bestaat nu officieel drie jaar en weet magische verbindingen te smeden tussen pop, elektronica en eigentijds gecomponeerde muziek Een hecht clubje Europese musici dat onder aanvoering van dirigent en oprichter André de Ridder langzamerhand de muziekwereld verovert met grensoverschrijdende projecten. Vast onderdeel van Stargaze vormen twee uiterst talentvolle Nederlanders: gitarist Aart Strootman en hoornist Morris Kliphuis.

Voor dit speciale Stargaze-programma heeft het duo in opdracht van November Music nieuw werk geschreven. Van Strootman klinkt Songs From a Dark Past. Een aangrijpende liedcyclus waarin Strootman brieven van zijn grootvader uit Nederlands-Indië verwerkt, en waarin vaderlandse geschiedenis en persoonlijke emoties elkaar treffen.

In zijn nieuwe swingende compositie laat Morris Kliphuis (Kapok, voorheen Kyteman Orchestra) op zijn beurt de klank van analoge synthesizers prettig botsen op een ensemble van strijkers, houtblazers, koper, drums en zang.

Van componist Greg Saunier klinkt niet alleen een nieuw werk, maar ook Deerhoof Chamber Variations, naar het gelijknamige album dat Stargaze vorig jaar uitbracht. Hiervoor herarrangeerde Saunier nummers van zijn band Deerhoof en vertaalde ze naar het rijke klankspectrum van Stargaze. Als gast voegt zangeres Nora Fischer zich bij het collectief. Zij was eerder tijdens November Music te horen met Kronos Quartet.

Lees meer

Mayah Kadish - viool
André de Ridder - viool
Thora Sveinsdóttir - altviool
Alistair Sung - cello
Lisa de Boos - contrabas
Maaike van der Linde - fluit
Marlies van Gangelen - hobo, harp
Ausiàs Garrigós Morant - klarinet
Morris Kliphuis - hoorn
Aart Strootman - gitaar
tba - trombone
tba - percussie
tba - piano
tba - vocalen

Programma

Greg Saunier - nieuw werk
Aart Strootman - Songs from a Dark Past *
Morris Kliphuis - nieuw werk*
Greg Sanier - Deerhoof Chamber Variations (ft. Nora Fischer)

* Opdrachtwerk November Music

Stargaze o.l.v. André de Ridder
Nora Fischer

 

Bekijk & luister