Prijs
€ 20.00
Links
Sounding Bodies presenteert drie muzikale performances van celliste-performer Jacqueline Hamelink: BachTherapie!, From Silent Glass en Derelict. In BachTherapie! brengt Hamelink de cellosuites van J.S. Bach. Door de afzonderlijke delen van de suites als muzikale therapiesessies te presenteren, krijg je juist dat stukje cellosuite te horen dat jou in de gewenste gemoedstoestand brengt. 
 
Tijdens From Silent Glass wordt het publiek uitgenodigd om mee te doen in een improvisatie van cello en glas. De rijke, maar onvoorspelbare klank van vele glazen die samen klinken, geven aanleiding tot een spannende cello-improvisatie. In Derelict improviseert Hamelink met pianist Stevko Busch en gitarist Aart Strootman. Met wortels in de klassieke muziek, jazz en minimal music gaan ze gedrieën op zoek naar de klank van de ruimte.
 
Dit concert is een samenwerking tussen November Music en DordtYart, in het kader van de concertreeks Sense of Music. Op het buitenterrein van DordtYart herbouwde kunstenaar Dré Wapenaar zijn Klankbodempaviljoen, een uniek muziekpaviljoen waarin je niet alleen de muziek hóórt, maar ook voelt. DordtYart is gevestigd in de Biesboschhal in Dordrecht.