Prijs
€ 13.00
Korting
€ 6.50
Locatie
Theater aan de Parade
Zaal
Grote Zaal

'Feestelijke jeugdopera naar Mozarts Zauberflöte is ontwapenend en lekker brutaal' (****) de Volkskrant

In zijn opera’s roept Mozart als geen ander een onbevangen droomwereld op. Sprookjes worden ineens tastbaar. Eén van zijn geliefdste werken is de opera Die Zauberflöte. Met de klanken van een toverfluit weet prins Tamino zijn ontvoerde geliefde Pamina te redden. Nu ontsluieren theatergezelschappen Silbersee en De Toneelmakerij deze magische wereld voor de gehele familie. Maar dan net even anders.

De familievoorstelling De Toverfluit ontpopt zich als een wonderlijk ruimtesprookje waar zich een kosmische sterrenstrijd tussen de Zon en de Nacht afspeelt. Astronaut Tamino en zijn kompaan, sterrenvanger Papageno, doorkruizen het melkwegstelsel op zoek naar de schone Pamina. De jonge Schotse componiste Genevieve Murphy werpt een nieuw licht op Mozarts tijdloze operapartituur. Een doldwaas totaalspektakel waarin ruimte is voor beatboxers, operazangers, performers en zelfs een doedelzakspeelster.

Silbersee heeft tijdens afgelopen edities van November Music al ruimschoots geëtaleerd dat ze op verbluffende wijze verschillende disciplines weten te verweven, zoals in de veelgeprezen voorstellingen Homo instrumentalis en Stille Nacht am Silbersee met schrijfster Anna Enquist.

Lees meer
Credits

regie - Paul Knieriem
muzikale leiding - Romain Bischoff
libretto - Daniël van Klaveren
compositie - Wolfgang Amadeus Mozart, Genevieve Murphy
dramaturgie - Paulien Geerlings
scenografie - Morgana Machado Marques
kostuums - Jorine van Beek
lichtontwerp - Gé Wegman
geluidsontwerp - Maurits van Thiel
spelers - Nadia Amin, Viola Cheung, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Carl Refos, Michaela Riener, Meneka Senn, Guus van der Steen, Georgi Sztojanov, Carlos de Vries

Met dank aan: Abdelhadi Baaddi

 

 

Bekijk & luister