Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Dit ticket is geldig voor de gehele Kunstmuziekroute
Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Route
East and West Route
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  12:30 - 13:15
  13:45 - 14:30
  Koop ticket
De talentvolle Nederlandse jazzpianist Sebastiaan van Bavel krijgt carte blanche van November Music om zijn eigen project samen te stellen. Met zijn trio heeft Van Bavel in het verleden al de Edisonprijs in de wacht gesleept, en in 2015 won hij de Conservatorium Talent Award. In zijn muziek verweeft hij elementen uit de westerse jazzmuziek met klassieke Indiase muziek. Zijn interesse voor de Indiase improvisatiekunst gaat hij nu verdiepen tijdens dit speciale project. 
 
Zijn eigen trio gaat in zee met de Indiase zanger Chiranjeeb Chakraborty en tabla-speler Niti Ranjan Biswas. Op het programma staan klassieke raga's en eigen werk. Zo baseert Van Bavel het eigen werk op de melodische en ritmische structuren van de klassiek Indiase raga. 'De uitdaging ligt hem in het respectvol omgaan met de Indiase klassieke muziek; om de esthetiek dus intact te houden, maar tegelijkertijd de muzikale taal te wijzigen of toevoegingen te maken.
 
Met Sebastiaan van Bavel (piano), Maciej Domaradzki (bass), Willem Romers (drums), Niti Ranjan Biswas (tabla) en Chiranjeeb Chakraborty (vocalen).
 

 

Bekijk & luister