Prijs
€ 25.00
Korting
€ 12.50
Locatie
Theater aan de Parade
Zaal
Grote Zaal
Genres Muziek & dans

'Val zit vol magische beelden' (****) de Volkskrant

Je lichaam helt naar voren, tuimelt en beweegt zich plotseling neerwaarts. Er is geen ontkomen meer aan. Vallen betekent je overgeven. In een controlezuchtige maatschappij als de onze, wordt vallen zoveel mogelijk vermeden. Maar vallen is boven alles een manier om een deur te openen naar een nieuwe werkelijkheid. Laat maar komen wat er komt. Alles in het leven gaat sowieso met pieken en dalen, opstijgen en neerkomen.

Val heet de nieuwste voorstelling van het baanbrekende theatergezelschap Schweigman& van de multidisciplinaire magiër Boukje Schweigman (lees hier het uitgebreide interview met Boukje Schweigmann in de Volkskrant). In het verleden baarde ze keer op keer opzien tijdens Theaterfestival Boulevard. Drie jaar geleden was ze nog te gast tijdens November Music in de fascinerende voorstelling Huid met Slagwerk Den Haag. 

In Val zoekt het gezelschap een nieuwe dimensie binnen het visuele theater op. Mimespelers verbeelden de onvoorspelbare schoonheid van de val. Een voorstelling waarin de wetten van de zwaartekracht en verborgen angsten op subtiele wijze bespeeld worden. De rietspelers van blazersensemble Calefax voegen zich bij het gezelschap en spelen een gloednieuw werk van de Cypriotische-Nederlandse componist Yannis Kyriakides. Een compositorische duizendpoot die November Music al jaren nauw volgt.

LET OP! De eerste 15 minuten van de voorstelling vinden plaats in het donker.

Lees meer

Credits
regie - Boukje Schweigman
compositie - Yannis Kyriakides
decor- en lichtontwerp - Theun Mosk
performers - Hidde Aans-Verkade, Erwin Dörr, Koen van der Heijden, Francesca Lazzeri, Goda Zukauskaite
Calefax - Jelte Althuis, Ivar Berix, Oliver Boekhoorn, Raaf Hekkema, Alban Wesly
regieassistentie - Anemone Oostvriesland
kostuums - Esmee Thomassen
geluidsontwerp - Dennis Slot
fotografie - Robert van der Ree

Bekijk & luister