Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  15:00 - 15:30
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  16:00 - 16:30
  Koop ticket
De Nederlandse topvioliste Frederieke Saeijs is helemaal weg van haar fraaie historische instrument, een Pietro Guarneri uit het Venetië van 1725. Als klein meisje voelde ze zich al onweerstaanbaar aangetrokken tot de klank van de viool. In het hier en nu dient het instrument als een vergrootglas van Frederiekes innerlijke, muzikale stem. Samen bewegen ze door het leven, als echte maatjes. Frederieke Saeijs heeft een internationale concertcarrière opgebouwd, helemaal na het winnen van de prestigieuze Internationale Vioolcompetitie Long-Thibaud in Parijs.
 
Violist en componist Oene van Geel wilde al jaren een werk voor haar schrijven en samen met danseres Heather Ware (LeineRoebana) brengt Frederieke Saeijs nu een ode aan de schoonheid van de vioolkunst. Een kunstvorm die steeds verbonden blijft met haar levenspad. Heather Ware en Oene van Geel geven samen kop en staart aan deze unieke performance, met in het middelpunt vioolvirtuoos Frederieke Saeijs die haar muze een eerbetoon brengt met klankpoëzie, wervelende beweging en uiteindelijk verstilling. 
 
Oene van Geel kennen we al jaren als violist en rasimprovisator maar hij profileert zich de laatste jaren steeds vaker als componist. Deze opdracht van November Music stsond al jaren op zijn verlanglijstje.
 
Zaterdag 10 november speelt het New European Ensemble een portretconcert van Oene van Geel, aanvang 16.00 uur.
 
Programma

Oene van Geel - Boog *

* Compositieopdracht November Music

Frederieke Saeijs - viool, beweging
Oene van Geel - altviool
Heather Ware - dans, choreografie