• Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  15:30 - 16:00
  Koop ticket
Genres Jazz

In het meerstromenland van de eigentijdse jazz heeft de Nederlandse pianist/componist Rogier Telderman zijn eigen paradijselijke eilandje gevonden. Een plek waar hij naar hartenlust alle grenspaaltjes kan verzetten en weghalen. In 2016 is hij verkozen tot meest belovende jazzartiest door de vereniging van Nederlandse jazzbookers  Hij laat zich inspireren door de lyrische, melodieuze jazzstijl van pianisten als Keith Jarrett en Esbjörn Svensson, maar ook door de minimal music, postrock, filmmuziek en klassiek. Zo speelt hij eerder tijdens November Music al met de groep TEMKO en speciale gast Nik Bärtsch.

Compositie en improvisatie vloeien in elkaar over bij Telderman. ‘Muziek is voor mij een levend organisme’, merkt Telderman op. Een jazzcomponist die de verleidelijke klankschoonheid niet schuwt. In het buitenland wordt zijn verfrissende stijl snel opgepikt. Over het debuutalbum Contours (2015) van zijn trio schreef All About Jazz: ‘Een plaat die opvalt door haar gevarieerde muzikale en emotionele reikwijdte, en de uitmuntende muzikaliteit.’

Van November Music kreeg Telderman een compositieopdracht en stelde hij een ensemble samen met een bijzondere blazerssectie. Een kamermuziekbezetting waarin gelaagdheid een voorname plaats inneemt en de traditionele muzikale rolverdeling wordt uitgedaagd. De bezetting luidt: Rogier Telderman (piano, effecten & composities), Alex Simu, (klarinetten & effecten), Mark Alban Lotz (fluiten & effecten) en Efe Erdem (trombone & effecten).

* Geen in- en uitloop tijdens dit concert.

Bekijk & luister