Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Dit ticket is geldig voor de gehele Kunstmuziekroute
Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Willem Twee Toonzaal
Route
HCMF Route
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  11:30 - 12:00
  13:00 - 13:30
  14:30 - 15:00
  16:00 - 16:30
  Koop ticket
Het Londense Riot Ensemble is de nieuwste ster aan het firmament van de Europese eigentijdse muziek. Sinds 2012 heeft het Riot Ensemble al meer dan tweehonderd wereldpremières en Britse premières gepresenteerd. Bovendien zet het ensemble zich in om jonge componisten in eigen land te stimuleren nieuw werk voor ze te schrijven. The Riot Ensemble is flexibel samengesteld uit de crème de la crème van Britse en internationale kamermusici. De groep musici staat onder leiding van dirigent en componist Aaron Holloway-Nahum. Dit jaar alleen al presenteert The Riot Ensemble werk van componisten als Chaya Czernowin, Liza Lim, Kit Downes en Cassandra Miller. In dit speciaal voor de KunstmuziekRoute samengestelde concertprogramma spelen ze recente werken van Laurence Osborn en Rebecca Saunders in het kader van onze HCMF focus.
 
Van de jonge Engelse componist Laurence Osborn klinkt zijn compositie Ctrl. Osborn is een van de opvallendste en actiefste Britse muziektalenten van dit moment. Deze student van George Benjamin schrijft alleen dit jaar al nieuw werk voor Britten Sinfonia en The New London Chamber Choir. Zijn driedelige liedcyclus Ctrl behandelt de giftige mannelijkheid en het geweld dat door mannen wordt uitgeoefend. De hoofdrol wordt vertolkt door een zangeres die haar stem met autotune naar een hypermannelijk niveau kan tillen, aldus de componist.
 
Van de Britse componiste Rebecca Saunders klinkt haar recente, indringende Stirrings Still III voor zeven musici. Saunders kreeg les van Wolfgang Rihm en Nigel Osborne en was vorig jaar nog te gast tijdens het festival. Haar composities staan bol van expressie en dynamiek en een voorliefde voor toonschilderen. Dit jaar won Saunders als eerste vrouwelijke componist de prestigieuze Ernst von Siemens muziekprijs. In haar werk is Saunders sterk beïnvloed door het uitgebeende literaire werk van Samuel Beckett. Stirrings Still III maakt deel uit van een serie composities vol stille en fragiele klankobservaties. Statische klankstructuren die volgens de componiste steeds nieuwe perspectieven en vergezichten bieden.
 
In het kader van de Huddersfield Contemporary Music Festival (HCMF) focus
 

 

Programma

Laurence Osborn - Ctrl (11.30 en 13.00 ur)
Rebecca Saunders - Stirrings Still III (14.30 en 16.00 uur)

The Riot Ensemble conducted by Aaron Holloway
 

Bekijk & luister