Het Italiaanse strijkkwartet Quartetto Maurice gaat er graag gestrekt in. Geen uitdaging is teveel voor ze. Het in 2002 opgerichte kwartet is het gewend om limieten te verleggen, onder meer met live-elektronica en opdrachten aan jonge componisten. In 2017 waren ze nog festivalgast tijdens de Anthony Fiumara-marathon. Nu zijn ze terug. Op vrijdag 8 november etaleren ze al hun lef met het virtuoze Negende strijkkwartet van Georg Friedrich Haas, dat in volledige duisternis wordt uitgevoerd. 
 
Op de zaterdag komen ze terug in de concertzaal en dienen ze een compleet Italiaans programma op. Zo klinkt het kwartet Tutto chiudi negli occhi van de veelbelovende aanstormende componist Giuliano Bracci (1980). Van deze in Nederland actieve Italiaan speelt Silbersee tijdens November Music eveneens nieuw vocaal werk. Van de jonge Italiaanse Zeno Baldi (1988) klinkt spiksplinternieuw werk voor kwartet en elektronica, het stuk Ruggine, dat hij dit jaar voor Maurice heeft geschreven. Daarnaast spelen ze een van de klassieke kwartetten van de Italiaanse maestro Giacinto Scelsi (1905-1988) die zoveel gracieuze schoonheid uit enkele noten wist te puren. Tenslotte de ijzige prachtige elektronische strjkersklanken van de veel te vroeg overleden Fausto Romitelli in zijn Natura Morta Con Fiamme uit 1991.
 
Quartetto Maurice bestaat uit Georgia Privitera (viool), Laura Bertolino (viool), Francesco Vernero (altviool) en Aline Privitera (cello).
Programma
Fausto Romitelli - Natura Morta Con Fiamme
Giuliano Bracci - Tutto chiudi negli occhi
Zeno Baldi - Ruggine
Giacinto Scelsi - Strijkkwartet no. 4
 
Quartetto Maurice
 
 
Bekijk & luister