Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Werkwarenhuis

Liefhebbers van actueel klankexperiment, elektronische grensgangers en enerverende muziekperformances weten dat ze bij PLUG in moeten pluggen. De vermetele muziekavonturier dwaalt een hele avond langs installaties en muzikaal vuurwerk en wordt getrakteerd op actuele klankinstallaties en verrassende concerten. PLUG vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in de karaktervolle vertrekken van het Werkwarenhuis. Ruimtes die volop plek bieden aan inspiratie en een ongedwongen atmosfeer bieden waar kunstenaars en publiek elkaar kunnen treffen. Hetzelfde team dat ieder jaar het succesvolle FAQ Festival in Den Bosch op touw zet, heeft nu voor PLUG de actueelste acts op het grensvlak van elektronica, rock en experiment geronseld.

Een van de acts van de avond is de Berlijnse band Dictaphone, bestaande uit multi-instrumentalisten Oliver Doerell en Roger Döring en violist Alex Stolze. Dictaphone excelleert in filmische droommuziek waar hun liefde voor ambientmuziek, experimentele pop uit de jaren tachtig, musique concrète en jazz in door klinkt. Hun laatste album APR 70 verscheen op het kwaliteitslabel Denovali. Frontman Colin Newman van postpunklegendes Wire is verklaard fan: ‘Tijdloos, ongewoon en wonderschoon.’ Voor liefhebbers van Tuxedomoon, Pram, Erik Satie en Asmus Tietchens.

Het Londense duo Tomaga brengt opzwepende, hypnotiserende ritmes met analoge synths en andere instrumenten en effecten. Gecombineerd met veel improvisaties zet het duo - dat eerder al samenwerkte met Thurston Moore en Pierre Bastien - een energieke set neer met een dikke groove. Plug 2019 wordt afgesloten met een set van Graham Dunning. Met zijn 'mechanical techno' produceert hij vette beats met een eigenzinnig twist, waarbij de Brit live geluiden en instrumenten sampled en mixt.

Programma

21.00 - 22.00 uur: Installatie

22.30 - 23.30 uur: Dictaphone

00.00 - 01.00 uur: Tomaga

01.30 - 03.00 uur: Graham Dunning

Bekijk & luister