Plug out en Plug in! Een avondlang jezelf onderdompelen in vitale klankexperimenten, louterende noisemuren, scherpe improvisaties en adembenemende geluidsinstallaties. Verrassing is zonder meer gegarandeerd tijdens de derde editie van Plug. Het Kruithuis met haar intieme, stemmige sfeer en verborgen kamertjes is ideaal gebleken voor de fanatieke Pluggers onder ons.

Zo brengt geluidskunstenaar Thomas Ankersmit zijn nieuwste project Homage to Dick Raaijmakers, een ode aan de Nederlandse pionier van de elektronische muziek, Dick Raaijmakers. Ankersmit is van huis uit altsaxofonist, maar hij is nu helemaal thuis in de wereld van analoge, modulaire synthesizers. Sinds 2006 heeft Ankersmit zich uitsluitend gestort op de wondere klankwereld van de Serge Analogue Modular Synthesizer. Eerder werkte Ankersmit al samen met drone-componist Phill Niblock, Valerio Tricoli en Kevin Drumm.*

De PLUG avond wordt afgesloten met de Belgische musicus, gitarist en filmmaker Jochem Baelus en zijn soloproject Slumberland. Als het duo Echo Beatty maakt Baelus met zijn vriendin underground-furore met rafelige lo-fi popexperimenten. Als Slumberland geeft hij zijn bijzondere klankobjecten alle ruimte. Van haardrogers en muzikale naaimachines, tot mondorgels en uit breinaalden gefabriceerde duimpiano’s. Baelus weet overal weemoedige rockpareltjes uit te toveren, die sommige critici al deden denken aan het ruige geluid van Mark Sandman (Morphine) of Rudy Trouvé.

De avond begint met een expeditie langs alle installaties met daarna live performances van Jo Caimo met zijn Megaphone Ensemble en Pierre Bastien.

I.s.m. FAQ Festival

Lees meer

‘Ankersmit’s all-analog performance immerses the listener in a physical, highly disorienting sound environment … After a while the distinction between inside and outside has vanished; the music is like a cosmos in itself, in which the smallest particle is equal to the largest mass.’ Metropolis M

* 'Hommage aan Dick Raaijmakers' is een opdrachtwerk van Sonic Acts en tot stand gekomen met ondersteuning van Fonds Podiumkunsten en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Bekijk & luister