Prijs
€ 12.00
Korting
€ 9.00 / 6.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
Links

Jheronimus Bosch en Philips II gaan er gestrekt in tijdens de nieuwste voorstelling van performancekunstenaar, beeldend kunstenaar, theatermaker en universalist Dick Verdult. De Spaanse koning die zo veel fraais van Bosch ontvreemde uit Brabant wordt op het matje geroepen. Met de muziektheaterproductie Philips de Tweede wil Verdult deze koning een tweede kans geven. “Hopelijk begrijpt hij dan wat de waarde is van Brabant in het wereldse landschap van de moderne hekserij”, vermoedt Verdult. Zelfs een Eindhovens elektronicagigant is nog naar die vermaledijde koning vernoemd….

Theaterliefhebbers wees alert! Verdult: ‘Dit werk heeft veel weg van een paling. Het komt tegen de stroom in aangezwommen, is te glad om aan te pakken, heeft een buigbare ruggengraat en smaakt naar meer.’ Op het podium ontwaar je harpiste/zangeres Ekaterina Levental (geboren in Oezbekistan), toetsenist Pedro Buschi (geboren in Argentinië) en Verdult zelf (geboren in de ‘lichtstad’).

Bij Dick Verdult blijft geen enkele discipline onaangeroerd. TV, films, piratenradio, performances, novelles, beelden, tekeningen. De laatste vijftien jaar heeft hij in Latijns-Amerika en Japan de cultstatus verworven als cumbia-specialist. Eerder ging bij November Music al de voorstelling De Dahlia's van Jheronimus Bosch in première.

Met dank aan:

Programma

Dick Verdult - Philips de Tweede

Dick Verdult, Ekaterina Levental, Pedro Buschi