Prijs
€ 0.00
 • Datum
  zo 26 apr. 2020
  Tijd
  12:30 - 12:45
 • Datum
  zo 26 apr. 2020
  Tijd
  13:30 - 13:45
 • Datum
  zo 26 apr. 2020
  Tijd
  14:30 - 14:45
Links
The Open Road is een cyclus van vocale en instrumentale werken gebaseerd op Walt Whitman's Song of the Open Road uit Leaves of Grass (1856) dat geldt als het magnum opus van de Amerikaanse dichter. Dit prachtige werk van Kate Moore wordt uitgevoerd door Eva Tebbe (harp, vocalen) en Michaela Riener (sopraan, kofferharmonium). The Open Road roept de luisteraar op om alle angst en bezorgdheid weg te laten vloeien, de onbekende weg ('the open road') in te slaan als een symbool voor de reis van het leven, een proces van het ontdekken van 'goddelijke dingen die mooi omhuld zijn, mooier dan woorden kunnen uitdrukken'. 
 
De Australisch/Nederlandse componiste Kate Moore (1979) ontketent met minimale middelen grootse emotionele klankpanorama’s van traag verschuivende patronen en hypnotiserende inkijkjes. Weelderige natuurkrachten vormen een grote inspiratiebron voor Moore. In haar composities botsen pure muziektheorie en gracieuze organische vormen op elkaar. De laatste jaren neemt de belangstelling voor haar muziek zowel nationaal als internationaal enorm toe. In 2017 won Moore de prestigieuze Matthijs Vermeulen Prijs. In 2018 schreef ze het prestigieuze Bosch Requiem dat tijdens November Music in première ging.
 
Harpiste Eva Tebbe staat als veelzijdige muzikale persoonlijkheid op de (inter)nationale kamermuziekpodia. Als harpiste, performer en vocalist werkt zij veelvuldig mee aan theaterproducties.De Oostenrijkse sopraan Michaela Riener treedt regelmatig op met Huelgas Ensemble, Cappella Mariana en De Nederlandse Bachvereniging. Daarnaast maakt ze deel uit van het avontuurlijke kwartet ELECTRA. 
 

 

Programma
Programma
The Open Road - Kate Moore
 
 
Eva Tebbe - harp, vocalen
Michaela Riener - sopraan, kofferharmonium
 
Gratis voor museumbezoekers (museumkaart geldig)
 
* aangepaste tijden vanwege museumweekend