Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
De jonge Britse componist en cellist Oliver Coates is de snelst rijzende ster in de crossover-wereld tussen pop en klassiek. Door Fact magazine werd hij al het geheime wapen van popgoden Radiohead genoemd. Coates werkte samen met Radiohead aan hun laatste album A Moon Shaped Pool en speelde mee op de soundtracks van There Will Be Blood (Jonny Greenwood) en Under The Skin (Mica Levi).
 
Vorig jaar debuteerde Coates met zijn veelgeprezen album Upstepping waarbij hij zijn celloklank naar nieuwe dimensies tilde, ergens tussen dance, ambient en minimal in. Nu gaat Coates in zee met de vier dames van het Nederlandse strijkkwartet Ragazze. Coates’ nieuwe kwartetcompositie Shorelines is geïnspireerd op de watersnoodramp van 1953. Dit beeldende concert onderzoekt de schoonheid en allesvernietigende kracht van de zee. Regie van het theatrale concert is in handen van de Schotse regisseur Josh Armstrong die al eerder werkte aan producties van componisten als David Lang en Peter Maxwell Davies.
 
In samenwerking met Cryptic Glasgow (SCH) en de Operadagen Rotterdam
Lees meer
Credits
 
Composer - Oliver Coates
Regisseur - Josh Armstrong
Uitvoering - Ragazze Quartet
Kostuum en decorontwerp - Christophe Coppens
Lichtontwerp - Nich Smith
 
A Cryptic / Ragzazze Quartet Co-Commission, in samenwerking met deSingel (Belgie) en Grand Theatre Groningen (Nederland), geproduceerd door Cryptic.
 
Ondersteund door Fast Forward – Fonds Podiumkunsten, Creative Scotland, PRS for Music Foundation, The Hinrichsen Foundation, Eduard van Beinum Stichting (EVBS)
 
Ragazze Quartet wordt ondersteund door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Kersjes Fonds

 

Bekijk & luister