Prijs
€ 19.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Twee jaar geleden schreef de gerenommeerde New Yorkse componist Michael Gordon een enerverend werk voor de acht cellostem van Cello Octet Amsterdam. Choreografe Dunja Jocic werd direct geïnspireerd door de muziek. De acht cello’s klinken als een herfststorm die aanzwelt en weer gaat liggen. De vele kleurschakeringen tussen hel-licht en zwart-donker worden door haar in intense dans omgetoverd. De performers begeven zich in een fraai videolandschap van designer Filip Mikic. Met ‘motion capture’ video worden bewegingen, beelden en geluiden van de dansers en musici omgezet in een beeld- en geluidsstorm.
 
In haar hallucinerende, filmische voorstellingen Arcus Cloud met een elektrisch geladen en grillige danstaal confronteert choreograaf en filmmaker Dunja Jocic ons met de absurditeit van ons bestaan. Jocic presenteert haar werk wereldwijd op dans- en filmfestivals. De afgelopen jaren werkte zij samen met onder anderen Guy & Roni, Yannis Kyriakides, Marinus Groothof, Klaas de Vries, Tomoko Mukaiyama en Barbi Markovic. 
 
Cello Octet Amsterdam is een avontuurlijk collectief van cellisten dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen. In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip, onder meer door samenwerkingen met componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt en Kate Moore. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het Octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt. Zij zijn dit jaar een van onze drie ensembles-in-residence.
 
‘Hallucinatie is de gemeenschappelijke deler waarmee componist Michael Gordon, Cello Octet Amsterdam en choreografe Dunja Jocic een verbond hebben gesmeed. Het resultaat, Arcus Cloud, raasde een uur lang op magische wijze door de Kleine Zaal van De Oosterpoort.’ Dagblad van het Noorden ★★★★☆
Lees meer
cello
Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Geneviève Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst
 
dans
Ornella Dufay Linares, Kalin Morrow
Programma
Arcus Cloud
 
Dunja Jocic - choreografie, regie

Michael Gordon - compositie
 
Cello Octet Amsterdam
Bekijk & luister