Prijs
€ 18.00
Korting
€ 15.00
Locatie
Babel
Zaal
Pleitzaal
 • Datum
  zo 9 nov. 2014
  Tijd
  13:30 - 14:00
  Koop ticket
 • Datum
  zo 9 nov. 2014
  Tijd
  14:30 - 15:00
 • Datum
  zo 9 nov. 2014
  Tijd
  16:30 - 17:00
  Koop ticket

Serene klanken en ongehoorde schoonheid. De oude en nieuwe wereld ontmoeten elkaar. In het schitterende IJsland ligt het muziekavontuur voor het oprapen. Ook in de hedendaagse muziekscène timmeren ensembles driftig aan de weg. Het IJslandse ensemble Nordic Affect speelt niet alleen moderne muziek, maar ook barok. Beide genres verweven ze ragfijn in hun concerten.

Lees meer

Het in 2005 opgerichte ensemble herbergt specialisten die verder durven te kijken dan hun neus lang is. Van zeventiende-eeuwse barokklassiekers tot experimentele elektro-akoestische werken, het komt allemaal voorbij.

Nordic Affect speelt IJslandse composities, maar ook gloednieuw werk van onder meer de Turks/Nederlandse componist Taylan Susam die klank en stilte op een magische wijze laat samenvloeien in zijn muziek. In het nieuwe werk staat zijn fascinatie voor het snijvlak tussen herhaling en variatie centraal. Susam werkte eerder samen met het S.E.M. Ensemble van Petr Kotik, pianist Daan Vandewalle en componist Antoine Beuger (Wandelweiser groep). Daarnaast het nieuw werk Three Nordic Affects van de jonge componist Brendan Faegre, de winnaar van de TROMP compositiewedstrijd 2012. In ieder van de drie delen staat een bepaalde vaardigheid van een van de musici centraal. Hij gebruikt hierbij muzikaal materiaal van componisten zoals C.P.E. Bach en Leopold Mozart. Verder een creatie van de jonge Vlaming Thomas Smetryns. 

In samenwerking met Transit Festival Leuven (B) en Dark Music Days Reykjavik (IJsland)

 

Programma

Thomas Smetryns - My friends singing early music
Taylan Susam - Tombeau
Brendan Faegre - Three Nordic Affects
Thurídur Jónsdóttir - INNI musica da camera
Gudmundur Steinn Gunnarsson - Kortamel

Bezetting: Halla Steinunn Stefánsdóttir (viool), Guðrún Hrund Harðardóttir (altviool), Georgia Browne (traverso), Hanna Loftsdóttir (cello), Guðrún Óskarsdóttir (clavecimbel)

Bekijk & luister