Prijs
€ 16.00
Korting
€ 8.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Genres Jazz

De ongerepte schoonheid van de natuur vangen in klanken en melodieën. Het Nederlandse trio Mudita is er een meester in. Wonderschone, lyrische muziek die ongemerkt bruggen slaat tussen vrijzinnige improvisatie, teder minimalisme, melodieuze jazz, volksmuziek en pop. Het in 2015 opgerichte trio rond vocaliste Sanne Rambags, trompettist Koen Smits en pianist Sjoerd van Eijck neemt een geheel eigen plaats in binnen de Nederlandse muziekscene.

Na het winnen van de Edison muziekprijs 2018 (jazz/world) voor hun debuutalbum Listen to the Sound of the Forest ging het crescendo voor Mudita. Dit jaar volgde een ambitieus, tweede album, Nature of the Netherlands, waarop Mudita op indrukwekkende wijze de schoonheid van de Nederlandse natuurparken bezingt. ‘De composities klinken als oases van verstild, maar overal voelbaar en ten diepste bezield leven,’ oordeelde dagblad Trouw.

Aangespoord door November Music gaat Mudita wederom het avontuur aan. Ze gaan in zee met de vermaarde Deens-Amerikaanse slagwerkster Marilyn Mazur (1955) die haar kunsten al vertoonde in bands van Miles Davis, Wayne Shorter en Jan Garbarek. In 2001 won ze de prestigieuze jazzprijs Jazzpar voor al haar inspanningen. Mudita-trompettist Koen Smits werkte nauw samen met Mazur tijdens het Criss Cross Europe 2018 project. Mazur bleek een openhartige, ideale sparringpartner. Ze werkt dan ook graag mee aan dit bijzondere samenwerkingsproject met Mudita. Je kunt er zeker van zijn dat slagwerkmagiër Mazur op onnavolgbare wijze de Mudita-klankwereld openbreekt en optilt.

Sanne Rambags (vocalen), Sjoerd van Eijck (piano), Koen Smits (trompet), Marilyn Mazur (slagwerk)

In samenwerking met Verkadefabriek Jazz Factory

Bekijk & luister