• Datum
    za 11 nov. 2017
    Tijd
    14:00 - 15:15
    Uitverkocht
Dit concert is uitverkocht. Op zondag 12 november is The Secret Diary of Nora Plain ook meerdere malen te zien tijdens de KunstmuziekRoute. Hiervoor zijn nog kaarten.
 
Een heuse wereldpremière van aanstormend componeertalent Morris Kliphuis. Hij schrijft een liedcyclus, speciaal voor het Ragazze Quartet en rijzende ster, sopraan Nora Fischer. De teksten zijn geschreven door de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III. Kliphuis’ The Secret Diary of Nora Plain is het intieme verhaal van een jonge vrouw die haar eigen leven probeert te leiden in een wereld die alsmaar meer wil binnendringen – tot in haar diepste gedachten en gevoelens. Een persoonlijk en hartverscheurend relaas over de verhoudingen tussen de maatschappij, privacy, paranoia en erotiek. Het resultaat is een gloednieuwe liedcyclus met een onheilspellend verhaal verteld in uitgesponnen liederen voor sopraan, omlijst door hartstochtelijke strijkkwartetklanken en de onvoorspelbare ritmiek van de jazz.
 
Morris Kliphuis is naast componist actief als hoornist in het improvisatietrio Kapok en ensemble Stargaze. Vorig jaar tijdens November Music klonk van hem  nog een succesvol werk dat werd uitgevoerd door ensemble Stargaze. De uitvoering van The Secret Diary of Nora Plain is in handen van het Ragazze Quartet, zangeres Nora Fischer en drummer Remco Menting (Kapok). Het strijkkwartet was al diverse malen te horen tijdens November Music in speciale producties en is dit jaar het ensemble-in-residence op het festival met vier totaal verschillende concerten. 
 
Programma

The Secret Diary of Nora Plain

Morris Kliphuis - compositie
Lucky Fonz III - teksten
       
Nora Fischer - zang
Remco Menting - slagwerk
Ragazze Quartet

                                                                                                                                                                                                                                                   

 

Bekijk & luister