Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Stiekem verlangen we allemaal wel eens naar die hongerige, nieuwsgierige blik van een kind. In de ogen van een kind is de wereld helemaal nieuw en ligt er een ontdekking op iedere hoek te wachten. Een levenshouding waar veel wijsheid in schuilt. High Dive van de Nederlandse componist Morris Kliphuis is een ode aan de speelse en intuïtieve geest van het kind.

Voor High Dive slaat Kliphuis wederom de armen ineen met tekstschrijver Lucky Fonz III. Tijdens November Music 2017 maakten ze al furore met de liedcyclus The Secret Diary of Nora Plain. De uitvoering is ditmaal in handen van het internationale ensemble s t a r g a z e dat eerder al samenwerkte met Terry Riley, Bill Frisell, Nils Frahm, John Cale en Jonny Greenwood van Radiohead. Daarnaast sluit zangeres Pitou zich aan bij het project, een rijzende ster binnen de Nederlandse popmuziek over wie de Engelse krant The Independent schreef: 'een van de meest fascinerende stemmen die dit jaar aan het oppervlak is gekomen'.

In zijn nieuwe songs gaat Kliphuis op zoek naar de onbevangen blik van het kind. De veronachtzaamde details van alledag die volwassenen soms over het hoofd zien, maar ook onverwachte pareltjes die het leven zo mooi maken. Koren op de molen van Pitou die met haar kleurrijke, eigenzinnige stemgeluid ieders aandacht weet te vangen. Improvisatie en weelderige arrangementen gaan hand in hand, als een spannende mix van Louis Andriessen, Björk, Gil Evans en barokpop.

Lees meer

Bezetting

Pitou - zang
Jasja Offermans - basgitaar
Mischa Porte - drums, percussie
David Six - piano
Morris Kliphuis - synthesizer,hoorn
Jeffrey Bruinsma - viool
Thora Sveinsdottir - altviool
Geneviève Verhage - cello
Maaike van der Linde - fluiten,zang
Marlies van Gangelen - hobo,althobo
Daniel Boeke - klarinet,basklarinet

Programma

Morris Kliphuis & Lucky FONZ III - High Dive *

* Compositie en opdracht libretto November Music

S t a r g a z e
Pitou - zang

 

Bekijk & luister