Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
  • Datum
    do 12 nov. 2020
    Tijd
    20:30 - 21:45

Stiekem verlangen we allemaal wel eens naar die hongerige, nieuwsgierige blik van een kind. In de ogen van een kind is de wereld helemaal nieuw en ligt er een ontdekking op iedere hoek te wachten. Een levenshouding waar veel wijsheid in schuilt. De voorstelling High Dive van de Nederlandse componist Morris Kliphuis is een ode aan de speelse en intuïtieve geest van het kind.

Voor zijn liedcyclus heeft Kliphuis hetzelfde dreamteam om zich heen verzameld dat tijdens November Music 2017 furore maakte met de liedcyclus The Secret Diary of Nora Plain. Net als toen krijgt Kliphuis gezelschap van mezzosopraan en festivalartieste Nora Fischer en tekstschrijver Lucky Fonz III. Ditmaal slaat het succestrio de handen ineen met het vermaarde Stargaze Ensemble dat eerder al samenwerkte met Terry Riley, Bill Frisell, Nils Frahm, John Cale en Jonny Greenwood van Radiohead.

In zijn nieuwe songs gaat Kliphuis op zoek naar de onbevangen blik van het kind. De veronachtzaamde details van alledag die volwassenen soms over het hoofd zien, maar ook onverwachte pareltjes die het leven zo mooi maken. Koren op de molen voor Nora Fischer die met haar kleurrijke, veelzijdige stemgeluid ieders aandacht weet te vangen. Improvisatie en weelderige arrangementen gaan hand in hand, als een spannende mix van Louis Andriessen, Björk, Gil Evans en barokpop.

Lees meer

Bezetting

Nora Fischer - zang
Jasja Offermans - basgitaar
Mischa Porte - drums,percussie
David Six - piano
Morris Kliphuis - synthesizer,hoorn
Jeffrey Bruinsma - viool
Thora Sveinsdottir - altviool
Geneviève Verhage - cello
Maaike van der Linde - fluiten,zang
Marlies van Gangelen - hobo,althobo
Daniel Boeke - klarinet,basklarinet

Programma

Morris Kliphuis & Lucky FONZ III - High Dive *

* Compositie en opdracht libretto November Music

Stargaze Ensemble & Nora Fischer

 

 

Bekijk & luister