Prijs
€ 13.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
  • Datum
    za 8 nov. 2014
    Tijd
    21:00 - 22:00
    Uitverkocht

Muziek die recht naar het hart gaat. De Nederlandse/Australische componist Kate Moore ontketent met minimale middelen grootse emotionele klanklandschappen. Muziek vol weidse panorama’s van traag verschuivende patronen en hypnotiserende inkijkjes. In haar nieuwste pianocyclus ‘Dances & Canons’ gaat Moore een uitzonderlijk pas-de-deux aan met geestverwante en generatiegenoot, pianiste Saskia Lankhoorn. Verfijnde, gelaagde pianoverkenningen die meteen zijn opgepikt door het gerenommeerde Duitse label ECM Records.

Lees meer

Live is Dances & Canons een onvergetelijke ervaring. Het publiek neemt plaats rondom pianiste Saskia Lankhoorn. Luidsprekers vangen de toehoorders in een web van wervelende pianoklanken. Een kolfje naar de hand van Lankhoorn die als bevlogen solopianiste en vast lid van het Ensemble Klang experiment en emotie naadloos weet te verweven. Het speciale lichtontwerp voor Dances & Canons is van designer Maarten Warmerdam.
 

Cd-recensies Dances & Canons

'Op deze cd speelt pianiste Saskia Lankhoorn acht stukken van Moore, die zonder uitzondering prachtig zijn' (****) Parool

 

Kate Moore werkte eerder samen met de Bang on a Can All Stars (USA), Alarm Will Sound (USA), het Asko Schönberg Ensemble en Orkest De Ereprijs.

Bekijk & luister