• Datum
    vr 12 nov. 2021
    Tijd
    20:00 - 23:30
    Uitverkocht

Geen kunstvorm die je gemoedsstemming zo kan beroeren als muziek. Voor elk gevoel is er wel een soundtrack. Tijdens MOODZ openen Willem Twee Poppodium en Verkadefabriek Clubzaal de deuren en wordt de bezoeker meegesleurd van emotie naar emotie. Pure luisterlol, extatisch meedansen en meditatief wegdromen gegarandeerd. De volgende concerten bepalen een avond lang jouw stemming!

SONS OF KEMET (UK)
Muziek van een andere planeet die jazz, pop- en rockliefhebbers in de ziel raakt. In de kolkende en dansbare jazzexercities van het Britse Sons of Komet vloeien rock, hiphop, New Orleans jazz, Caribische folkmelodieën en Afrikaanse ritmes op natuurlijke wijze samen ‘The hype is real’, schreef The Guardian naar aanleiding van één hun opzwepende optredens. Bandleider en saxofonist Shabaka Hutchings is uitgegroeid tot één van de belangrijkste jazzdenkers van dit moment. Zijn hoofd loopt zo over van creatieve ideeën dat hij meerdere grensverleggende bands om zich heen heeft verzameld. Van The Comet is Coming tot Shabaka and the Ancestors. Hutchings is daarmee de opvallendste vaandeldrager van de nieuwe vitale Britse jazzscene. Zijn bekendste formatie is zonder twijfel Sons of Kemet. De groep stond al op Lowlands, North Sea Jazz en Into The Great Wide Open. Dit voorjaar brachten ze hun vierde studioalbum uit Black to the Future op Impulse! Records. Op dit album werkt Sons of Kemet samen met een waar sterrenensemble onder wie zangeres Lianne La Havas, Angel Bat Dawid, Moor Mother en Kojey Radical. De heerlijk excentrieke bezetting is er eentje om je vingers bij af te likken: rietblazer Shabaka Hutchings, tuba-speler Theon Cross en het slagwerktandem Tom Skinner en Eddie Hick.

Maarja Nuut (EST)
De horizonverbredende muziek van de Estse Maarja Nuut roept lang vervlogen gevoelsstormen op. Nuut waart rond in een muzikaal schemergebied dat het technologische heden samenbrengt met het diepgewortelde verleden dat ons allen bindt. Met haar intense zang en vioolspel ontketent ze de mooiste melodieën en fantasierijke vergezichten. Haar interessegebied reikt ver: van Hindoestaanse klassieke muziek tot oude Estse volksmuziek. Op haar aankomende, nieuwste soloalbum duikt Maarja Nuut nog dieper in de wereld van ambient en elektronische pop met ook ruimte voor overdonderende beats. Melancholische, zielverheffende songs waarmee ze haar eigen mythische klankwereld inkleurt. Maarja Nuut gooide eerder al hoge ogen tijdens Eurosonic Noorderslag.

LudoWic
Spanningsvolle klankreizen zoals je ze niet vaak meer hoort. Met zijn zinderende, duistere soundscapes vergezelt LudoWic zijn luisteraars naar grootsteedse droomoorden. De Nederlandse musicus Thijs Lodewijk alias LudoWic is een meester van de analoge vintage synthesizers, drummachines en noise-boxes. Zangeres Wende maakt al jaren gebruik van LudoWic’s elektronische toverkunsten, zoals in bekende nummers als Last Resistance en Voor Alles. Tijdens LudoWics eigen onheilspellende, elektronische trips ontwaar je donkere klankschaduwen van acts als Tangerine Dream, John Carpenter en Nine Inch Nails, maar ook energieke dansstijlen als techno en trance flitsen voorbij. Muziek die in je hart, hoofd en voeten gaat zitten. Voor zijn succesalbum Elka Village werkte LudoWic samen met zangeres Wende en Tom Broshuis (Mister and Mississippi). In 2020 verwierf LudoWic wereldwijd bekendheid met zijn soundtrack voor de cultgame Katana Zero. Vanavond geeft hij een exclusieve live-show.

Programma

20.00-21.00 uur - Maarja Nuut (Willem Twee Poppodium)

21.15-22.15 uur - LudoWic (Verkadefabriek Clubzaal)

22.30-23.30 uur - Sons of Kemet (Willem Twee Poppodium)

 

Bekijk & luister