Prijs
€ 15.00
Korting
€ 7.50
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Pleitzaal
Zacht spelen op een viool opent nieuwe dimensies voor de befaamde Amerikaans/Nederlandse violiste Monica Germino. Door een onaangename gehooraandoening kan Germino geen luide of versterkte muziek meer spelen. Een drastische beslissing in het leven van een geliefde violiste. Van deze nood maakt Germino een deugd door nu samen te werken met wereldberoemde componisten Michael Gordon, David Lang, Julia Wolfe en Louis Andriessen. Zij schrijven speciaal nieuw werk voor Germino waarin de viooldecibellen aanzienlijk zijn teruggeschroefd. Of zoals Michael Gordon het bemoedigend verwoordde aan Germino: ‘Ik ga voor jou een stuk schrijven dat zo zacht is dat het mij niet kan schelen of iemand het kan horen.’ 
 
Door Gordons’ initiatief sprongen zijn New Yorkse collega-componisten Julia Wolfe en David Lang ook meteen aan boord. Louis Andriessen, groot boegbeeld van deze post-minimalistische New Yorkse componistengeneratie, bleef niet achter en schreef ook een nieuwe compositie. Onder de noemer MUTED wordt werk geschreven voor de zogenaamde nieuw gebouwde whisper-violin en andere violen zoals de stillere frame-viool. Tijdens dit unieke recital zal Germino ook haar stem inzetten om de hemelse fluisterklanken van de viool te begeleiden. Het concert wordt in een intieme setting gespeeld voor een publiek van maximaal 50 mensen.
 
De Britse krant The Sunday Times omschreef de Nederlands / Amerikaanse violiste Monica Germino als een 'indrukwekkende verschijning' met een 'adembenemende virtuositeit’. Germino werkte samen met vermaarde componisten als Louis Andriessen, John Cage, Heiner Goebbels, Michael Gordon, György Ligeti en Julia Wolfe.
 
Zondag 4 november vinden nog twee uitvoeringen plaats tijdens de KunstmuziekRoute.
 
In samenwerking met Concertgebouw De Doelen
Programma

Louis Andriessen, Julia Wolfe, David Lang, Michael Gordon

Monica Germino - viool, stem

Bekijk & luister