• Datum
    za 11 nov. 2017
    Tijd
    20:30 - 22:30
    Uitverkocht
Genres Jazz / Pop
Metropole Orkest wordt geroemd om zijn enorme veelzijdigheid: van Ennio Morricone en Brian Eno tot Kamasi Washington en Ibrahim Maalouf. Allemaal werkten ze samen met het wereldberoemde, Grammy-winnende orkest dat niet aan muzikale begrenzing doet. In het kader van festival November Music presenteert Metropole Orkest een zeer bijzondere double-bill. Voor de pauze is er een concert met Tin Men and The Telephone waarbij ook het publiek een (inter)actieve rol vervult. In het tweede deel stapt het orkest het podium op met toptoetsenist Cory Henry van Snarky Puppy.
 
Welke muzikant krijgt een solo? Moet het tempo omhoog? Heb je als bezoeker een goed idee voor een melodie? Tin Men and The Telephone, het Nederlandse trio rondom pianist Tony Roe, en Metropole Orkest gaven vorig jaar een uniek concert waarbij het publiek via een smartphone app de musici mede kon aansturen. Het leidde tot een groot muzikaal avontuur met een vrolijke knipoog waarvan een vervolg niet uit mocht blijven.
 
Na de pauze is er vuurwerk met de Amerikaanse toetsenist Cory Henry, bekend van zijn eigen formatie The Funk Apostles en natuurlijk van de powerjazzformatie Snarky Puppy. Henry is een meester op piano en orgel. Met zijn soulvolle jazzimprovisaties liet hij al menig zaal uit z’n dak gaan. Henry en Metropole Orkest vierden al triomfen op BBC Proms 2016 in Londen en North Sea Jazz.
Programma

20.30 - 21.15 uur - Metropole Orkest & Tin Men and the Telephone
pauze
21.45 - 22.30 uur - Metropole Orkest & Cory Henry

Bekijk & luister