Prijs
€ 25.00
Korting
€ 12.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
  • Datum
    zo 11 nov. 2018
    Tijd
    15:00 - 16:30
    Uitverkocht
Genres New world music / Pop
De rasavonturiers van het Metropole Orkest gaan onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley ver over muzikale en geografische begrenzingen heen tijdens dit bijzondere concert. Net als vorig jaar (toen een uitverkocht huis met toetsenist Cory Henry) komt Metropole met een topcast naar 's-Hertogenbosch, te weten Anoushka Shankar en Manu Delago. 
 
De Brits-Indiase sitarspeelster Anoushka Shankar is een fenomeen binnen de vooruitdenkende wereldmuziek. Als dochter van de legendarische Ravi Shankar kent ze de Indiase klassieke traditie van binnen en buiten, maar heeft ze er steeds een geheel eigen, moderne draai aan gegeven. Voor haar muziek ontving Anoushka Shankar al een Songlines Best Artist Award en zes Grammy Award nominaties. Shankar werkte samen met Philip Glass, Jeff Lynne, Mstislav Rostropovich en Zubin Mehta.
 
Al even veelzijdig is de Oostenrijkse slagwerker en componist Manu Delago. Deze rijzende ster binnen de Europese progressieve muziek studeerde klassieke percussie en specialiseerde zich in de hang, een relatief nieuw percussie-instrument. Hij speelde samen met The Cinematic Orchestra, Björk en Bugge Wesseltoft.
 
Anoushka Shankar en Manu Delago leerden elkaar kennen in Londen. Vanaf het eerste moment bleek er een muzikale klik te zijn. Een samenwerking was geboren. Het superduo krijgt daarbij ruggensteun van Metropole Orkest Strings onder leiding van Jules Buckley. ‘Een hypnotiserend en filmisch geheel’, aldus de chef-dirigent. 
 
Bekijk & luister