Prijs
€ 18.00
Korting
€ 15.00 / 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  15:30 - 16:00
 • Datum
  zo 13 nov. 2016
  Tijd
  16:30 - 17:00
  Koop ticket
Links

In het werk van onze kersverse Componist des Vaderlands Mayke Nas wisselen spitsvondige humor, anekdotische ernst en theatraal absurdisme stuivertje met doorwrochte compositorische finesse. Een componiste die er niet voor terugschrikt om verwarring te zaaien, maar dan wel met een glimlach. ‘Ik wil geen angst, ik wil avontuur’, vertelde ze in mei dit jaar aan Thea Derks. Nas had net de Kees van Baarenprijs ontvangen voor haar orkestwerk Down the Rabbit-Hole.

Een nieuw avontuur krijgt ze aangereikt van de Cello Biënnale. Voor het festival schreef Nas nieuw werk voor vier cellisten, slagwerkensemble en (incidenteel) orkest. The Acting Cello, de cello als acteur. Aan deze première wordt meegewerkt door onder anderen Slagwerk Den Haag en een speciaal samengestelde Biënnale Cello Band. “Het stuk zal gaan over het dagelijkse gevecht met de groeiende berg info die je via internet over je heen krijgt - ik ook, ik kan ook hele dagen googlen. Het idee is om te spelen met dat lawaai - ik noem het lawaai -  door het tegenover de stilte te plaatsen”, vertelt ze over haar nieuwe werk. Een langverwachte première om naar uit te kijken.

Daarnaast op het programma een selectie uit de One Page Compositions, korte werken op een pagina van de jonge componisten Brendan Faegre, Pete Harden, Hilary Jeffery en Genevieve Murphy aangevuld met 'oude rot' Martijn Padding.

I.s.m. Cello Biënnale Amsterdam

* Geen in- en uitloop tijdens dit concert.

Lees meer
Biënnale Cello Band: Larissa Groeneveld, Jelena Očić, Timora Rosler en Jeroen den Herder
 
Slagwerk Den Haag: Pepe Garcia, Joey Marijs, Enric Monfort en Fedor Teunisse
Programma

Mayke Nas - Nieuw werk

Brendan Faegre, Pete Harden, Hilary Jeffery, Genevieve Murphy, Martijn Padding - One Page Compositions

Slagwerk Den Haag, Biënnale Cello Band