Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Dit ticket is geldig voor de gehele Kunstmuziekroute
Prijs
€ 5.00
Korting
€ 2.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Cabaretfirma
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
  • Datum
    zo 8 nov. 2020
    Tijd
    13:00 - 13:30
    15:00 - 15:30
De Nederlandse pedal-steelgitarist en klankkunstenaar Mathijs Leeuwis is verzot op wielrennen. Tijdens November Music 2018 baarde hij al op zien met zijn muziekvoorstelling Galibier, gewijd aan de fameuze, pittig te beklimmen Alpenreus. In het kader van de wielerronde Vuelta 2020 en de verwachte doorkomst in Den Bosch schreef Leeuwis een nieuw werk. De Bossche Vuelta-etappe vond helaas niet plaats, maar Leeuwis nieuwste opus komt nu wel tot klinken op de slotdag van de Vuelta 2020.
 
Via de datasets van het gps-systeem Strava kan de wielergek duizelingwekkende gegevens van wielrenners verzamelen. Zo ook Leeuwis. Zijn compositie The Strava Orchestra is volledig opgebouwd uit gegevens van Strava die eerder zijn verzameld bij wielrenners (profs, amateurs, liefhebbers) die (een gedeelte) van de Vuelta-etappe van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht hebben gefietst. Van iedere deelnemende fietser wordt zijn/haar snelheid, afstand, hartslag en cadans in een gloednieuw muziekstuk omgezet.
 
In samenspraak met componist Anthony Fiumara werkte Leeuwis aan de verklanking van deze wielergegevens. De uitvoering van het werk is in handen van het speciaal samengestelde The Strava Orchestra.
 
Met dank aan de La Vuelta Holanda.
Programma

Mathijs Leeuwis - The Strava Orchestra*

* Compositieopdracht November Music

Bekijk & luister