Prijs
€ 0.00
 • Datum
  zo 24 feb. 2019
  Tijd
  13:30 - 14:00
 • Datum
  zo 24 feb. 2019
  Tijd
  14:30 - 15:00
Links
Mathijn den Duijf en Mathijs Leeuwis zijn voor de productie van het instrumentale pedal steel album GALIBIER dat tijdens November Music 2018 nog live was te horen, een intensieve samenwerking aangegaan. Tijdens dit proces ontdekte Duijf en Leeuwis een gemeenschappelijke liefde voor analoge elektronische muziek, organische soundscapes en het gebruik van tape-loops. Ze ontwikkelenden spelenderwijs een volledig analoge geluidsinstallatie, die continu aan verandering onderhevig is. Tape-loops, reguliere instrumenten, maar ook omgevingsgeluiden worden ter plekke tot nieuwe geluidslandschappen gesmeed. Nooit hetzelfde, altijd op het scherpst van de snede. 
 
Mathijn den Duijf is muzikant, tekstdichter, muziekwetenschapper, producer en mede-grondlegger van het befaamde Kytopia in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in instant composing met behulp van no input technieken en analoge loops van tapemachines & effecten. 
 
Mathijs Leeuwis is muzikant, tekstdichter en prominent pedal steel gitarist. Met zijn album GALIBIER (2018) starte Leeuwis een onderzoek naar de muzikale mogelijkheden van de pedal steel gitaar, beïnvloed door klanken en harmonieën in de werken van Erik Satie, William Basinsky en Daniel Lanois.
Programma

Mathijs Leeuwis & Mathijn den Duijf


Gratis voor museumbezoekers (museumkaart geldig)