• Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  11:30 - 12:00
 • Datum
  zo 4 nov. 2018
  Tijd
  12:30 - 13:00
  Koop ticket
Genres Pop / Muziek & beeld
Galibier…de meeste wielerliefhebbers gaan meteen watertanden bij het horen van deze Alpenreus. Deze imposante berg van 2645 meter hoog vormt een ware uitdaging voor iedere Tour- en Marmotte deelnemer. De Nederlandse componist en pedal-steelgitarist Mathijs Leeuwis brengt een instrumentale ode aan de mooiste en de meest pijnlijke wielerbeklimmingen die een mens kan tegenkomen. 
 
Leeuwis bracht hiervoor een gedreven groep muzikanten bijeen die al hun sporen hebben verdiend bij formaties als Amsterdam Klezmer Band en The Kyteman Orchestra. Met Leeuwis als kopman bestaat de formatie verder uit Marzio Scholten (gitaar), Mischa Porte (drums) en Mathijn den Duijf (piano).
 
Dit dappere kopgroepje excelleert in geluidslandschappen op het snijvlak van rootsmuziek, jazz en experimentele soundscapes. Daarbij weet Leeuwis de pedal steel steeds naar nieuwe muzikale horizonten te begeleiden. In het najaar van 2018 verschijnt de gelijknamige cd en dus greep November Music de kans aan dit unieke project te laten zien tijdens de KunstmuziekRoute. Zeker na je zondagochtend fietstocht.
Programma

Mathijs Leeuwis - Galibier

Mathijs Leeuwis - pedal-steel gitaar
Marzio Scholten - gitaar
Mischa Porte - gitaar
Mathijn den Duijf - piano

Bekijk & luister