Prijs
€ 18.00
Korting
€ 15.00 / 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Near East Up North ontketent een broeierige smeltkroes aan muzikale rijkdom. Varend op het kompas van muzikale reisleiders componist Martin Fondse en saxofonist Mete Erker komt de klank van de blues uit verschillende windstreken in één kleurrijke wereld samen. 
 
In deze door Martin Fondse gecomponeerde suite Karavansarai maken de musici een muzikale reis van Anatolië, via de Balkan, naar ons eigen multiculturele kikkerland. De rode draad op het bewandelde pad is een blues als uitdrukking van weemoed, heimwee en het gemis van een geliefde op reis. 


 
Vaandeldragers in Near East Up North - Turkse blues als moderne klassieker zijn het toonaangevende ensemble Asko|Schönberg, en de solisten saxofonist Mete Erker en kemençespeler Derya Türkan.

Samen met het ritmetrio Eric van der Westen, Jeroen van Vliet en Jarrod Cagwin vormen zij een harmonisch geheel van wereldklasse. 

Near East Up North, een muzikale reis, een zeldzaam gehoorde combinatie van klassieke Anatolische muziek, Noord-Europese moderne jazz en hedendaagse gecomponeerde muziek. Muzikale globetrotters kunnen hun hart ophalen. 
Lees meer

Cross-overspecialist Martin Fondse weet als geen ander de wereld van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek met elkaar te verenigen. Dat deed hij al vaker met Mete Erker, samen de initiators van dit project. Beiden bewegen zich op het snijvlak van jazz en hedendaagse muziek en proberen de scheiding tussen muziekstijlen en -culturen te doorbreken. 

I.s.m. Muzieklab Brabant
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Fonds 21

Bekijk & luister