• Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  14:30 - 15:00
  Koop ticket
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  16:00 - 16:30

Een natuurtalent op drums. De jonge Nederlandse slagwerker Mark Schilders aquarelleert met percussie: kristalhelder, melodisch en vol poëzie. Hij is inmiddels een vaste waarde binnen de Nederlandse improvisatiescène en werkt samen met Reinier Baas, Ernst Reijseger en Ben van Gelder. Mark Schilders krijgt carte blanche van November Music om een nieuwe groep om hem heen te formeren.

Voor de gelegenheid laat Schilders zich omringen door musici die vanuit verschillende windrichtingen komen aanzeilen. Cellist Maarten Vos schrijft dromerige neoklassieke werken waarbij hij de akoestische klank van zijn cello inventief combineert met live-elektronica. Hij werkte al samen met gelijkgezinde geesten als Greg Haines, Julianna Barwick en Sebastian Plano.

De Antwerpse jazzgitarist Bert Cools is net als Mark Schilders winnaar van de Erasmus Jazz Prijs. Hij werkte samen met Harmen Fraanje, Fabrizio Cassol en Magic Malik. Ook is Cools de drijvende kracht achter kunstplatform Granvat (Book of Air VVolk, Hoera., Pomrad, Eop). Met dit nieuwe trio opent zich een kleurrijk klankpalet voor Mark Schilders.

Bekijk & luister