• Datum
  zo 9 nov. 2014
  Tijd
  15:00 - 15:30
  Koop ticket
 • Datum
  zo 9 nov. 2014
  Tijd
  16:00 - 16:30
 • Datum
  zo 9 nov. 2014
  Tijd
  17:00 - 17:30
  Koop ticket

Oud en nieuw komen samen in het oeuvre van de Amerikaanse meesterimprovisator John Zorn. Zijn ‘Malphas: Book of Angels’ (onderdeel van het massieve ‘Masada’ songbook van John Zorn) is één groot muzikaal feest waarin invloeden uit de Joodse traditionele muziek, neoklassiek en hedendaagse jazz in elkaar opgaan. Een cyclus die geschreven is voor het gouden koppel van de New Yorkse improvisatiescène: violist Mark Feldman en pianiste Sylvie Courvoisier. Op November Music is het duo live te horen op de enige mogelijke plek: de oude synagoge De Toonzaal.

Lees meer

Feldman en Courvoisier geven een uniek dubbelrecital tijdens de Kunstmuziekroute, met niet alleen eigen werk maar ook twee sets gewijd aan het lyrische Malphas: Book of Angels van John Zorn. ‘Malphas is een succes van begin tot eind’, schrijft AllMusic.

Ruim vijftien jaar geleden vestigden Courvoisier en Feldman zich in Brooklyn, New York en vanaf dat moment veroverden ze de muziekwereld met hun ontwapenende, verrassend toegankelijke improvisaties.

Bekijk & luister