Prijs
€ 13.00
Korting
€ 10.00 / 6.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Genres Jazz / Pop
Een gracieuze kruisbestuiving tussen doorleefde singer-songwriter liedkunst, jazz en filmische indiepop. De muziek van de Nederlands/Amerikaanse saxofoniste Marike van Dijk is niet vlot in een hokje te proppen. Pendelend tussen New York en Nederland ontpopt Van Dijk zich als een vrouw van de wereld en zo klinkt haar muziek ook. 
 
In New York raakte de jazzsaxofoniste in de ban van popconcerten en de rijke singer-songwriter scene. Teksten inspireren Van Dijk. “Ik geniet van het spelen met woorden en het op een mooie manier verwoorden van mezelf. Van het vertellen van verhalen met mijn muziek.” Met haar ‘Stereography Project’ gaat Van Dijk de uitdaging aan en slaat ze samen met haar band een brug tussen populaire genres. De New Yorkse singer-songwriters Jeff Taylor en Katell Keineg komen mee als special guests. Door zijn bijzondere rijke stem, rauwe, eclectische songs en grote podiumpersoonlijkheid viel Taylor meteen op bij Van Dijk. Een topvocalist die regelmatig samenwerkt met de Donny McCaslin band, bekend van David Bowie’s album Blackstar. De in Wales opgegroeide Keinig werkte samen met sterren als Iggy Pop, Jeff Buckley en Natalie Merchant. ‘There's a theory that certain musical frequencies affect people emotionally. Katell Keineg has found them’, aldus het magazine Rolling Stone.
 
Jeff Taylor (zang/composities) Katell Keineg (zang) Marike van Dijk (saxen/composities) Ben van Gelder (sax/basklarinet) Maarten Ornstein (klarinet) Coen Kaldeway (sax/fluit) Matthias Conrad (trombone) Sumire Hara/ Annelieke Marselje (viool) Rani Kumar (viola) Amber Docters van Leeuwen (cello) Franz von Chossy (piano) Sean Fasciani (bas) Martijn Vink (drums). The Stereography Project is mede mogelijk gemaakt door de Subsidie Nieuwe Makers van Fonds Podiumkunsten. 
 
In samenwerking met The Blue Room Sessions
Bekijk & luister