Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Genres Muziek & dans
Links

'Dansers zingen, zangeressen bewegen, musici praten gezamenlijke maken ze een warm bad zonder sentimenteel te worden.' (*****) de Volkskrant

Volksliederen en favoriete smartlappen bieden al eeuwen lang ultieme troost. Momenten van soelaas die in de nieuwste voorstelling van het gelauwerde Nederlandse dansgezelschap LeineRoebana tot een kookpunt komen. In Solas bundelen tien musici en dansers de krachten voor een hoopgevende, opbeurende totaalvoorstelling. Dans en muziek gaan in elkaar op in een vertroostende maalstroom vol beweging, waarbij de dansers luidkeels zingen en musici verleidelijk dansen.

De zeven dansers van LeineRoebana ontketenen een sierlijk pas-de-deux met elektrisch gitarist Wiek Hijmans, luistist David Mackor en de vocalisten Talitha van der Spek en Elisabeth Hetherington. Centraal staat de ontroerende muziek van de Engelse renaissance-componist John Dowland die met klassieke tranentrekkers als Flow my tears harten sneller laat kloppen. Solas biedt weerbarstige schoonheid vol rafelranden die ogen en oren beroert.

Publieksonthaal: 30 minuten voor aanvang
Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel: een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open voor het bij het publiek inmiddels zeer geliefde publieksonthaal! Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid om vragen te stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op het publiekonthaal begint de voorstelling.

In samenwerking met de Verkadefabriek