Voor het concert Harper Songs dat Lavninia Meijer om 21.30 uur geeft zijn nog kaarten te koop: 'schoonheid die tegen kitsch aan schuurt, maar waarvoor je, mede dankzij de perfecte uitvoeringen, toch gewonnen moet geven.’ ***** de Volkskrant (info)
 
Van Iggy Pop tot het Kronos Quartet, allemaal zijn ze verzot op de Nederlandse koningin van de harp, Lavinia Meijer. Ze gaf al optredens in Theater Carré en poptempel Paradiso. Geregeld wordt ze door Philip Glass uitgenodigd voor concerten in de USA. Deze avond presenteert La Lavinia tijdens November Music twee verschillende programma's.
 
Dit eerste avondconcert  bestaat uit een exclusief premièrerecital. Componist Bryce Dessner, gitarist van de wereldwijd bekende rockband The National, heeft in in opdracht nieuw solowerk voor Lavinia Meijer geschreven. Een gloednieuwe harpcompositie die ten doop wordt gehouden tijdens November Music. Daarnaast is er de première van de aanstormende New Yorkse componist Ellis Ludwig-Leone. Met zijn avontuurlijke indierockband San Fermin maakt Ludwig-Leone furore over heel de wereld. Een componist die in hetzelfde geestverruimende, eclectische straatje als Nico Muhly en Sufjan Stevens opereert.
 
Naast het werk van deze jonge, baanbrekende componisten, speelt Lavinia een selectie uit de Etudes van Philip Glass, die het hart vormen van haar nieuwe soloalbum. Ze heeft hoogstpersoonlijk met Glass urenlang in New York aan de virtuoze harparrangementen gesleuteld. 
 
Met dank aan:

 

Programma

Bryce Dessner - première* 
Ellis Ludwig-Leone - Simpler Language (première)
Philip Glass - Etudes (excerpts)
Ellis Ludwig-Leone - Suite for Harp (excerpts)

* Opdrachtwerk van The Eduard van Beinum Foundation

Lavinia Meijer
 

Om 21.30 uur speelt Lavinia Meijer een programma met werk van componist JacobTV. Hiervoor geldt een aparte kaartverkoop. 

Bekijk & luister