Prijs
€ 0.00
Locatie
Willem Twee Toonzaal
  • Datum
    za 20 aug. 2022
    Tijd
    13:00 - 17:30

Intiem wielerprogramma in Willem Twee Toonzaal

door festival November Music en literair productiehuis Tilt

In Willem Twee Toonzaal aan de Prins Bernhardstraat 4 vindt tussen 13:00 en 18:30 een gratis toegankelijk, intiem maar bomvol literair-muzikaal programma plaats dat ook geschikt is voor mensen die de drukte op het plein buiten minder prettig vinden. Het programma staat volledig in het teken van wielrennen. Te gast zijn de voormalig profwielrenner Peter Winnen en de wielerjournalist Edwin Winkels, die voorlezen uit eigen werk. Zij worden geflankeerd door The Strava Orchestra, een project van Mathijs Leeuwis dat hij ontwikkelde in een compositieopdracht voor November Music, en Nederlands bekendste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, die speciaal voor La Vuelta Holanda een wielerprogramma presenteert met schilderijen, beelden, projecties en daverende flamenco composities. Voor de gelegenheid neemt hij zijn dochter Eline (zangeres Elle) mee, de beeldhouwer Gerrit van Emous en zijn zoon Jelmer die portretten van wielrenners zal exposeren. In de foyer geven tussen de bedrijven door studenten van de Koningstheateracademie  en de Rockacademie interpretaties van passages uit de roman 'De Spaanse Renner', die Lidewey van Noord schreef in opdracht van literair productiehuis Tilt en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Na afloop kun je blijven hangen in het wielercafé, met interviews van Edwin Winkels met Peter Winnen, Lidewey van Noorden en Stef Clement.

The Strava Project
De Nederlandse pedal-steelgitarist en klankkunstenaar Mathijs Leeuwis is verzot op wielrennen. Tijdens November Music 2018 baarde hij al op zien met zijn muziekvoorstelling Galibier, gewijd aan de fameuze, pittig te beklimmen Alpenreus. In het kader van de wielerronde Vuelta 2022 en de start in ‘s-Hertogenbosch schreef Leeuwis een nieuw werk in opdracht van November Music. Via de datasets van het gps-systeem Strava kan de wielergek duizelingwekkende gegevens van wielrenners verzamelen. Zo ook Leeuwis. Zijn compositie The Strava Project is opgebouwd uit gegevens van Strava die zijn verzameld bij wielrenners (die (een gedeelte) van de Vuelta-etappe van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht hebben gefietst. Van de deelnemende fietser wordt zijn/haar snelheid, afstand, hartslag en cadans in een gloednieuw muziekstuk omgezet.The Strava Project wordt uitgevoerd door Mathijs Leeuwis, Eduardo Gaspar Polo Baader (fluit) en Janine Hendriks (visuals). 

Kortom, een bont programma vol literatuur, cabaret en muziek! Al de onderdelen zijn in een rits achter elkaar te bezoeken, onafhankelijk van de tijd van binnenkomst. Bekijk het volledige programma op www.visitdenbosch.nl/lavueltaholanda en de landelijke website www.lavueltaholanda.com.

 

 

 

 

Programma

Het exacte programma met bijbehorende tijden wordt op korte termijn bekendgemaakt.

Bekijk & luister