Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00

Op de KunstmuziekRoute presenteren we zo'n 25 zeer diverse, vaak korte concerten in het prachtige historische centrum van 's-Hertogenbosch. Als bezoeker maak je zelf je keuzes. Je koopt een toegangsbewijs die je op een van de locaties kunt omwisselen voor een polsbandje. De meeste concerten worden vaker uitgevoerd. Voor sommige concerten geldt dat er de mogelijkheid is voor in- en uitloop. Voor elk concert geldt wel een maximum aantal toeschouwers. Zorg dus dat je op tijd komt want vol is vol. Om je keuze wat gemakkelijker te maken hebben we routes rondom bepaalde thema's bedacht maar dit zijn slechts handvaten. Je bent geheel vrij om je eigen route samen te stellen.

Performance Route

Miranda Driessen - Koerikoeloem, een mulitidisciplinaire muziektheatervoorstelling naar het gekijknamige gedicht van Tjitske Jansen met sho speelster Naomi Sato, Trio Axolot en acht zangers met de wind als inspiratiebron.
Aspasia Nasopoulou / Miranda Lekerveld - Ikaros, op basis van een gedicht van Henk van der Waal met de twee topviolisten Emmy Storms en Joe Puglia, dans van Manuala Tessi en een prachtig toneelbeeld van Ernst Dullemond.
Genevieve Murphy - Self Destruct*, een voorstelling over aantrekking en afstoting met het accordeonduo TOEAC.
Ikarai - Muhammad, een spannend gevecht tussen jazz, klassiek en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali's wervelende speeches.
Maja Ratkje & Kathy Hinde - Aeolian, een concert-installatie met zelf gebouwde op lucht gebaseerde instrumenten met de Deense accordeonist Andreas Borregaard en het Schotse Red Note Ensemble.
Ulrike Doszmann, Batja ten Kortenaar & TEMKO - Voor altijd samen, en toch ook alleen / The Time we Sharede muziek van TEMKO vertaald naar dans en live uitgevoerd door gitarist Aart Strootman, bassist Fred Jacobsson en twee danseressen.

Première Route

Ensemble VONK - Songs for VONK, klassiek en pop komen samen in deze nieuwe liedcyclus met werk van Nicoline Soeter, Brechtje van Dijk en Molly Joyce.
Gabor TarjáLatitude/Longitude, de klanken en geluiden van verafgelegen eilanden vertaald in muzikale stillevens, uitgevoerd door harpiste Eva Tebbe en percussionist Niels Meliefste.
Fie Schouten, Marij van Gorkum, Eva van de Poll & Beltane Ruiz Molina nieuw werk van Michael Finnissy, Frederic Neyrinck en Georgia Nicolaou* in samenwerking met het Basklarinet Festijn.

Installatie Route

iii-Collective, curator Matteo Marangoni heeft een vijftal kunstenaars uitgenodigd om in het prachtige middeleeuwse Kruithuis hun werk te presenteren. Met Geert-Jan Hobijn, Elise 't-Hart, Falco Pols, Dianne Verdonk en Evelina Rajca.
Fred Momotenko - Cent Silences, een intense soundscape in de Willem Twee Kunstruimte met originele geluidsopnames uit de eerste wereldoorlog die op 11 november 2018 precies 100 jaar geleden werd beeindigd. 

Cello Route met Maya Fridmann, Doris Hochscheid en Katharina Gross.

Viool Route met Monica Germino, Niek Baar, Diamanda Dramm en Frederieke Saeijs (Oene van Geel*).

Brabantse talenten Route met Ian Richter, Mathijs Leeuwis en fc Jongbloed o.l.v. Aart Strootman.

Piano Route met Vivian Choi en Tony Roe.

* Compositieopdrachten November Music 

 

Bekijk & luister